Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Şikâyetçi Öğretmen ve 657

Şikâyetçi Öğretmen ve 657

Hafta başı bizim için yine çok yoğun günlerden biriydi. Bir yandan dergilerimizi yayına hazırlarken diğer yandan gazetemize yoğun bir ilgiyle verilen kandil mesajlarını planlıyorduk. Tabii o günkü rektörlük yazımızla ilgili arayan soran hocalarımıza da cevap vermeye çalışıyorduk. Sabah erken saatlerde başlayan ziyaretçi trafiği öğlen sürpriz konuklarımızla devam etti. Birbirinden değerli müdürlerimiz;  İl Milli Eğitim Müdürümüz Mukadder Gürsoy, SGK İl Müdürümüz Murat Mustafa Yavuz, TÜİK Bölge Müdürümüz İsmail Çapaoğlu, Meteoroloji Bölge Müdürümüz Sami Çevik’i İcra Kurulu Başkanımız Celal Emiroğlu ile birlikte ağırlıyorduk.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Mukadder Gürsoy ile eğitim projeleri hakkında konuşurken bizlere çok yakında basına da açıklayacakları eğitim koordinasyon projesinden bahsetti bahsetti. Şimdilik sizlere detaylarını yazamayacağım ama Müdür Bey’in bahsettiği kadarıyla gerçekten 10 numara bir proje olmuş.

Mukadder Bey, göreve başladıkları sırada çalışan ücretli öğretmen sayısının % 45 olduğunu söyledi.

Düşünün 100 öğretmenden 45'i formasyon dahi almayan belki lise belki 2 yıllık mezunu insanlardan oluşuyormuş. Konya’da eğitimin ne halde olduğuna bir bakın! Müdür Bey bu süreçte ücretli öğretmen meselesini özellikle merkezde sıfırlamış. Hatta şuan 1500 civarında norm fazlası kadrolu öğretmen fazlası varmış.

Kulu – Yunak havzasından bir öğretmen bu gelişmeler üzerine 10 yıldır yaptığı öğretmenlik mesleğinden alınınca Gürsoy’u Bakanlığa şikâyet etmiş. Varsın her şikâyet böyle olsun. 10 yıl ücretli öğretmenlik yapmak ne demek yahu?

Yazık değil mi o yörenin çocuklarına.

Zaten bu ücretli meselesi başlı başına saçmalık. Zaruret hallerinde çıkış yolu oluyor sadece.

Konu eğitim olunca biz sustuk Müdür Bey’i dinledik. Dillendirildiği gibi Konya’nın ülkedeki sıralamasının 42 olmadığını söyledi. Eğitim başarısında Türkiye’de ilk 17’nin içinde yer alıyormuş şehrimiz. Çok iyi değil ama inşallah bu gayretlerle daha iyi yerde olacağız.

Mukadder Bey’i başarılı çalışmaları ve kısa süre sonra açıklayacağı proje için şimdiden tebrik edelim.

Sohbetin en koyulaştığı anda bürokrasinin ana damarlarıyla memurluk kanunu 657’yi istişareye koyulduk. Özellikle SGK İl Müdürümüz Murat Bey bu konuda çok dertli.

İnanın çalışkan müdürlerimizin her biri tıpkı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi 657 sayılı kanunun bir an evvel ıslah edilmesini düşünüyorlar. Hatta kaldırılmasını…

Düşünün; iş yerinizde çalıştırdığınız elemanınız verdiğiniz işi yapmıyor, özel işleriyle uğraşıyor, üstüne üstlük amirine de karşı geliyor… Özel sektörde olsa anında işine son verirsiniz değil mi? Daha nice böyle örnekler var da burada anlatmayalım. İşte böyle kendini bilmez memurları yerinden kimse oynatamıyor. Devlete kapağı atmak” diye bir deyiş oluşturmuşlar ya hani… Vay bu memleketin haline..

Müdürlerimizin ortak fikri 657 değişir de performansa dayalı bir sistem gelirse, Türkiye bir Türkiye daha olur. Hem de çok kısa bir sürede.

Bu dönem meclise, vekillerimize çok iş düşüyor. Basın olarak kamuoyu oluşturmak da bizim vazifemiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR