'Şikede kumpas'ta 29 kişiye tutuklama istemi'

'Şikede kumpas'ta 29 kişiye tutuklama istemi'
"Futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurulduğu gerekçesiyle yürütülen soruşturmada, Savcılık, 46 kişiden 29'unu tutuklanmaları, 6'sını adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle mahkemeye sevk etti.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) "Futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında savcılıkça ifadesi alınan 46 kişiden 29'u "silahlı terör örgütü üyeliği" ve "haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçlarından tutuklama, 6'sı ise adli kontrol tedbiri uygulanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden 11'i serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltında alınan ve adliyeye sevk edilen 46 şüphelinin savcılık sorgusu tamamlandı.

Savcılık, ifadesi alınan 46 şüpheliden 29'unu, "silahlı terör örgütü üyeliği" ve "haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçlarından tutuklanmaları, aralarında gazeteci Ekrem Açıkel'in de bulunduğu 6 şüpheliyi de "adli kontrol tedbiri uygulanması" talebiyle nöbetçi İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Şüphelilerden 11'i savcılıkça serbest bırakıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.