Sil Baştan Dizisi MEB Bakanı'na hakaret mi ediyor?

Sil Baştan Dizisi MEB Bakanı'na hakaret mi ediyor?
Star Tv, Sil Baştan Dizisi ile ilgili çok şey bekliyordu ama anlaşılan o ki, bu kadar önemli oyuncuların olduğu bir kadro yakında veda edecek. Gençlik dizilerine çok pirim veren bir ülkeyiz. Sil Baştan dizisi de belki bu sebepten, gençler ile yaşlıları bi
 Dizi, lise sonda para ile sınıf geçtiği belli olan sekiz ünlü ve yetişkinin okula geri dönüş hikayesini anlatıyor.Aralarında MEB Bakanı bile var.

Ama olaylar biraz da burada sarpa sarıyor.Çünkü dizideki Bakan, devamlı olarak sınıf geçme pahasına çeşitli entrikalar çeviren, hırsızlık yapan biri. Sınıfı kendi hakkıyla geçmeye hiç niyeti yok gibi.Zamanında kaldığı dersi de para ile geçmiş ve gelip Bakan olmuş.Ama Bakan olmuş olması da hayatında hiç bir şeyi değiştirmiş gibi görünmüyor. Haksızlık yapmaya ve haksızlık yapılmasına yol açacak gibi. En baştaki disiplinsizliği o yapıyor.

Bu da MEB Bakanı olarak lanse edilen insanın kural tanımaz,kopyacılık gibi kötü vasıfları üzerinde topladığını gösteriyor. Keşke Bakan rolü biraz daha ılımlı  ve kuralcı bir tip olsaydı.

Hatta bir kantin sahnesi var. Kitapları alıp çalışmaya başlıyorlar ama genç lise öğrencileri onları kandırıyor.Para karşılığı sınav sorularını çözecek bir öğrenciden bahsediyorlar Bakan ve beraberindeki adam bu fikri çok beğeniyorlar.Sonra da seviye belirleme sınavını başkalarına doldurtuyorlar. Ama Hem MEB Bakanı hem arkadaşı 10 puan alabiliyorlar.

Dizideki aşırı cümleler, kız öğrencilerin hal ve davranışları, oturup kalkışları da, izleyenleri tedirgin ediyor. Olaya mizahi yönden yaklaşılıyor anladık ama, "Bizim öğrenciler de böyle mi ?" kaygısı oluşuyor velilerde.

Bu arada dizi oyuncularının daha önce aynı yaşlarda olduğu söyleniyor. Ancak, karakterlere baktığımızda, aralarında 10'ar yaş fark olanların olduğu ortaya çıkıyor.

Gani Müjde'nin tecrübesi de bu işi kurtaramayacak gibi...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.