Silah sanayinde oyuncu olacağız

Silah sanayinde  oyuncu olacağız
MEVKA Uzmanı Fatih Yalçın, Pusula TV’de yayınlanan UĞUR’LU GÜNDEM programına konuk oldu.

Fatih Yalçın özellikle silah sanayi sektöründe son yapılan çalışmalarla Huğlu ve Üzümlü’nün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milli savunma sanayi hedefleri doğrultusunda çok önemli bir rol üstlendiğini açıkladı. Konya’nın son yapılan yatırım ve teşviklerle silah sanayinde önemli rol oynayan ana oyunculardan birisi haline geldiğini söyleyen Uzman Yalçın, Konya’nın yöneticileri, siyasetçileri ve bürokratlarıyla son dönemde kenetlenerek gıda enerji ve silah konusunda çok önemli adımlar attığını belirtti.

Yalçın, “Dünyada siyah üreten ülkeler ile silah satın alınan ülkelere bakıldığı zaman dünyaya yüzde 33’lük satış ile Amerika Birleşik Devletleri’nin en çok silah satan ülke olduğunu örüyoruz. ABD’yi yüzde 23 ile Rusya izliyor. Silah alan ülkelerin başında ise Hindistan, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri geliyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın milli savunma sanayi için başlattığı çalışmalarda çok önemli adımlar atıldı. Biz de Konya olarak Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Savunma Sanayi başta olmak üzere bakanlıklar ve müsteşarlıklar nezdinde yapılan çalışma ile Ankara, Eskişehir ve Konya olarak silah ve savunma sanayinde en üst sıradaki iller arasında yer aldık. Huğlu ve Üzümlü mahallelerinde yıllardan bu yana gelen tüfek üretimi bundan böyle devlet kontrolünde ve Avrupa standartlarında gerçekleşecek. Artık milli piyade tüfeğinin gövdesi Huğlu’da üretiliyor. Makine Kimya Endüstrisi de bu üretimi resmi olarak başarıyla onaylıyor. Halen ikinci bölge teşviklerinden yararlanan bölge siyasilerimizin desteği ile 4. bölge teşvik kapsamına alındı” diye konuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.