Silahlı Saldırıda Yaralanan Abd Kongre Üyesi Taburcu Edildi

Silahlı Saldırıda Yaralanan Abd Kongre Üyesi Taburcu Edildi
16 Haziran'da uğradığı silahlı saldırıda yaralanan ABD Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi Parti Denetçisi Scalise, tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu oldu

WASHINGTON (AA) - ABD'de Kongre üyeleriyle beyzbol antrenmanı yaparken uğradığı silahlı saldırıda yaralanan ve 16 Haziran'dan bu yana tedavi gören ABD Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi Parti Denetçisi Louisiana vekili Steve Scalise'in, hastaneden taburcu edildiği bildirildi.

Scalise'in 1,5 aylık tedavi sürecinin başarılı geçtiğini açıklayan MedStar Washington Hastanesi, Cumhuriyetçi vekilin evde tedavi sürecinin devam edeceğini belirtti.

Hastanenin açıklamasında, "Kongre üyesi Scalise, altı hafta önceki hayati tehlike arz eden durumundan bugüne kadar harika bir iyileşme süreci geçirmiştir." ifadesine yer verildi.

Virginia eyaletinin Alexandria kentinde 16 Haziran'da Kongre üyelerinin beyzbol antrenmanı yaptığı sahaya düzenlenen silahlı saldırıda Scalise'in yanı sıra 4 kişi daha yaralanmıştı.

Saldırganın kimliği 66 yaşındaki James Hodgkinson olarak açıklanmıştı. FBI, bunun bir "terör saldırısı" olmadığını duyurmuştu.

Scalise'in tedavi gördüğü MedStar Washington Hastanesi, Kongre üyesinin vurulmasının hemen ardından 3 ameliyat geçirdiğini ve ilerleyen süreçte başka operasyonlar da geçirebileceğini açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.