Silivri'de Devam Eden Darbe Girişi Davaları

Silivri'de Devam Eden Darbe Girişi Davaları
Sultanbeyli Belediye Başkanı Keskin- ''Sanık sandalyesinde oturanların rahat tavırları, pişman olmamış halleri, nedamet taşımayan yüzleri, onlara her türlü desteğin verilmesi, bir sanığın birkaç avukatının olması ve kendilerini haklı görmeleri, bu durum m

İSTANBUL (AA) - Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davalarına ilişkin, "Sanık sandalyesinde oturanların rahat tavırları, pişman olmamış halleri, nedamet taşımayan yüzleri, onlara her türlü desteğin verilmesi, bir sanığın birkaç avukatının olması ve kendilerini haklı görmeleri, bu durum müştekilerimizi ciddi anlamda rahatsız ediyor." dedi.

Keskin, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı ile AK Parti Sultanbeyli İlçe Başkanı Ali Sevinç, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde, Taksim Meydanı'nın işgali sırasında 39 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin 11'i tutuklu, 4'ü firari 99 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasını izledi.

Duruşma arasında gazetecilere açıklama yapan Keskin, şehit yakınlarına ve gazilere destek vermek amacıyla duruşmayı izlediklerini belirtti.

İstanbul ve Ankara'nın yanı sıra diğer illerde de yargılamaların devam ettiğini hatırlatan Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sanık sandalyesinde oturanların rahat tavırları, pişman olmamış halleri, nedamet taşımayan yüzleri, onlara her türlü desteğin verilmesi, bir sanığın birkaç avukatının olması ve kendilerini haklı görmeleri, bu durum müştekilerimizi ciddi anlamda rahatsız ediyor. Şehit ailelerinin ve gazilerin bu nedenle yalnız bırakılmaması gerekiyor.

En büyük bedeli canlarıyla şehitlerimiz ödemişlerdir, yine gazilerimiz de aynı şekilde bedel ödediler. Milletimizin de bu davayı her boyutuyla takip etmesi gerekiyor. Bu davaya siyasi bir gözle bakıldığında, olaylar kişiselleştirildiğinde veya yakınları nedeniyle olaylara duygusal bakıldığında istediğimiz neticeyi alamayız."

Keskin, FETÖ'nün hala sessiz sedasız mesajlarını ilettiğini ve çözülmeyi engellemeye çalıştığını belirterek, "Ama yargımızın kesinlikle iyi bir netice alacağına inanıyoruz. Bu süreç, milletimizin beklentilerini karşılayacak şekilde devam edecektir. ''dedi.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz da FETÖ'den yargılananları izlediklerinde hiç de pişman olmadıklarını gözlemlediklerini belirtti.

FETÖ'den yargılananların yakınlarının bildiklerini devlete anlatması gerektiğini ifade eden Poyraz, "Ancak belki o zaman devletin şefkat yüzüyle karşılaşabilirler. Yoksa 'biz bilmiyoruz, yapmıyoruz', 'bu ByLock'u kim yüklemiş, haberim yok'. Bu mantıkla devam eden davalar var. Böylece kendilerini kurtaracaklarını zannediyorlar. Asla kurtaramayacaklar çünkü mutlaka devletin elinde çok ciddi belgeler ve bilgiler vardır. Bunlar hak ettikleri en ağır cezaları alacaklardır." dedi.

AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı da Türkiye'nin tarihinde ilk kez halkın bir darbeye "dur" dediğini ve ilk kez darbe yapmaya çalışanların hesap verdiğini dile getirdi.

Kırıcı, bunun da sona erdirilmesi için 15 Temmuz gecesi nasıl nöbet tutulduysa, darbe nasıl bastırıldıysa, bu hainliği yapanlar gerekli cezayı alana kadar nöbete devam edeceklerini ifade etti.

AK Parti Sultanbeyli İlçe Başkanı Ali Sevinç de bu davaların takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Şehitlerin tüm millet üzerinde hakkı olduğunu ifade eden Sevinç, "Bu hakkı ödememiz lazım. Alçak Pensilvanya şeytanına ve örgütüne sesleniyorum; bu örgüt onun değil. Bu örgüt, bunun ağa babalarının, küresel güçlerin bizim içişlerimizi ve dünyayı karıştırmak için kurdurduğu bir örgüttür. Bizim adaletimiz bunlara en ağır cezayı verecektir." değerlendirmesinde bulundu.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.