Murat Dönmez

Murat Dönmez

Silkinme zamanı...

Silkinme zamanı...

Son haftalardaki mağlubiyetleriyle birlikte ciddi anlamda bir ivme kaybeden Torku Konyaspor'un imdadına Eskişehirspor'un yetiştiğini söylemek her halde abartı olmaz. Bireysel anlamda iyi futbolcular olmasına rağmen takım oyununda etkili olmayan Eskişehir'in bu hafta yeşil beyazlıların rakibi olması bulunmaz bir nimetti.

Bu mücadeleyi tribünde taraftarlarla birlikte izledim. Onların da nabzını ölçmek adına oğlumla birlikte maç bileti alıp, mücadeleyi bir taraftar gibi izledim.

Kısaca maçtan bahsedip tribünlerin ne istediğini bir iki cümle ile özetleyeceğim.

Orta saha mücadelesi şeklinde geçen oyunda Torje'nin 6 pas, Vukoviç'in vuruşunun dışında başka bir pozisyon yok. Hasan Kabze'nin şu ana kadar oynanan 18 maçın en iyi adamı olduğunu söylemezsek haksızlık yapmış oluruz. Koşuyor, mücadele ediyor, gol pası veriyor veya gol atıyor.  Eskişehir maçında da öyle oldu. Mehmet'in güzel pasını kendi becerisi ile birleştirip topu ağlarla buluşturması Konyaspor'u ipten aldı diyebiliriz. Çünkü galibiyetin haricindeki diğer 2 sonuçta, yeşil beyazlılar açısından hiç de kabul edilebilir bir sonuç olmayacağı gibi telafisi mümkün olmayan sonuçların çıkmasına da neden olabilirdi. Galibiyet geldi de sular biraz da olsa duruldu diyebiliriz. Bu sonuç sonrasında bir silkinmenin yaşanmasını bekliyoruz.

***

Dün sona eren ara transfer dönemini oldukça sönük geçiren, kimin ne yaptığı bir türlü belli olmayan, yapılan açıklamaların daha mürekkebi kurumadan geri çekilmelerini görmek üzüntü vericiydi. Hiç bir dönem de bu kadar bir yönetim fiyaskosu yaşanmamıştı. Yapılan açıklama daha bir saati bile doldurmadan geri çekilmesi büyük Konyaspor'un marka değerine darbe vurdu. Yöneticiler belki hiç bir şeyin farkında değil ama sosyal medyada yapılan "geyikler" Konyaspor'u alay konusu yaptı. Bunun da tek sorumlusu yönetimdir. Bir de buna paralel (Paralel yazıyorum ama korkuyorum!) Aykut Hoca’nın kaprisleri eklenince, Konyaspor'un bir yıldız ve 800 bin Euro'luk kaybı, nasıl telafi edilir merak konusu. Herhalde yönetim ve Aykut Hoca bunun hesabını da yapmışlardır!... Son dakikada yapılan transferler de umarım iyi çıkar. Aksi takdirde Konyaspor'un sürekli borcundan bahseden Ahmet Şan ve ekibinin artık borçlardan bahsetmesi de abesle iştigal olacaktır...

Tribünlere gelince; Konyaspor'a gönül veren taraftarlar bu sezon tüm Türkiye'de adından söz ettiriyor. Türkiye'de şu ana kadar oynanan tüm mücadelelerde taraftar sıkıntısı yaşanırken bu konuda bir sıkıntı yaşatmayan taraftara yönetimin bir jest yapması gerektiğini düşünüyorum. Fark da yese, sahasında da mağlup olsa taraftar gönül verdikleri renklerden vazgeçmiyor.

Peki taraftar ne istiyor?

Galibiyetin yanı sıra verdiği paranın karşılığını görmek: Yani futbol izlemek...

Çünkü taraftar kahve köşeleri yerine, sporu tercih ettiğini, bunun da karşılığını görmek istiyor.

Başka söze gerek var mı?

Yönetimin ve futbolcuların kendilerine destek olanların bu mütevazi isteğine karşılık vermek çok mu zor... 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR