Sille Çalıştayı yapıldı

Sille Çalıştayı yapıldı
Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından “Yaşayan Kültür Mirası Sille Çalıştayı” ve İç Mekan Fikir Yarışması Ödül Töreni gerçekleştirildi.

Selçuklu Belediyesi tarafından sokak sağlıklaştırmaları, ibadethane restorasyonları, cephe iyileştirilmesi ile geniş bir yelpazede restorasyon çalışmaları yürütülen Sille, önemli turizm merkezi olma yolunda hızlı bir ilerleme kaydediyor. Sille’nin kültür mirasının korunarak turizm etkinliğinin daha da arttırması amacıyla Selçuklu Belediyesi tarafından “Yaşayan Kültür Mirası Sille Çalıştayı” gerçekleştirildi. Düzenleme Kurulu Başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Şebnem Ertaş’ın yaptığı çalıştayda, alanında uzman akademisyenlerden oluşan bilim ve düzenleme kurulu üyeleri sunum gerçekleştirdi.

16 MİMARİ PROJE YARIŞTI
Sille Çalıştayı kapsamında “Sille’de Turizm Odaklı İç Mekan Fikir Yarışması” da düzenlendi. Sille’deki Hacı Ali Ağa Sokakta yer alan 10 konutun mimari uygulama kapsamında projelendirildiği yarışmada başarılı olan mimari projeler ödüllendirildi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Furkan Kuşdemir tarafından verildi. Yarışmaya toplam 16 proje katıldı.
İç Mekan Fikir Yarışması’nda birincilik ödülünü, Avrasya Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Sinem Kansız 3 bin TL; İkincilik ödülünü, Necmettin Erbakan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri Aynur Duysak, Ayşegül Çelik, Mehmet Kaçar ve Merve Torun 2 bin TL; Üçüncülük ödülünü İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir Bölge Planlama Bölümü ve Mimarlık Bölümü öğrencisi Elif Özdemir’de bin TL kazandı.
Yapılan değerlendirmeler sonucunda Hacettepe Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi Tuğba Bozulmaz ve Selçuk Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi Mustafa Çelik de jüri özel ödülü ile ödüllendirildi.

“SİLLE’NİN TANITIMINA KATKI SAĞLIYORUZ”
Sille’de Turizm Odaklı İç Mekan Fikir Yarışması ile temel hedeflerinin Sille’yi farklı platformlarda anlatabilmek olduğunu ifade eden Düzenleme Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şebnem Ertaş, “Yarışmaya, Türkiye’nin farklı şehir ve üniversitelerinden öğrenciler projeleriyle katıldı. Böylece, Sille mimarlık tasarımına katkı veren öğrenciler ve tasarım camiasına anlatıldı. İç mekan projeleri konusunda 2012 yılından bugüne kadar birçok çalışma yürütüyoruz. Bu yıl gerçekleştirilen çalıştay ile birlikte yarışmanın ödül törenini de gerçekleştirdik. Selçuklu Belediyesi’ne sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.