Sille Sanat Sarayı Üyeleri Benin'de

Sille Sanat Sarayı Üyeleri Benin'de
Sille Sanat Sarayı üyelerinin bir Batı Afrika ülkesi olan Benin’e yaptıkları fotoğraf gezisi devam ediyor.

Sille Sanat Sarayı üyelerinin bir Batı Afrika ülkesi olan Benin’e yaptıkları fotoğraf gezisi devam ediyor. Benin Fotoğraf Akamesi ANAPHAB Başkanı ve Sille Sanat Sarayı Onursal Üyesi Yekinin Djouberou organizasyonu ile Reha Bilir eşliğinde yapılan gezi Ganvie köyünde fotoğraf çekimleri ile başladı. Abomey-Calavi Belediye Başkanı Mr. Christoph Ayıssı’yi ziyaret eden SSS ekibi daha sonra Glo şehrine geçerek Glo Belediye Başkanı Mr. Thomas Ludger S. Ouinsou eşliğinde Glo’da fotoğraf çekimi yaptılar. Gezinin üçüncü gününde Benin Turizm Bakanı Mr. Ange K’oue’yi ziyaret eden ekip Turizm Bakanlığı yönetici kadrosu ile tanıştı. Aynı gün öğleden sonra Çin Kültür Merkezinde gerçekleşen Reha Bilir’in Benin Fotoğraf Akademisi ANAPHAB üyelerine verdiği “Fotoğrafta ışığın kullanımı” ve “Fotoğraf sanatının ülke tanıtımına katkısı” konulu eğitim seminerine Çin Kültür Merkezi Müdürü Mr. Wei Jun ve Turizm Bakanı Mr. Ange K’oue’nin de katıldı.

 Benin Turizm Bakanı Mr. Ange K’oue yaptığı konuşmada Benin ve Türkiye ilişkilerinin her geçen gün daha iyiye gittiğini ve fotoğraf sanatının da bu ilerlemede katkısı olduğunu belirterek Sille Sanat Sarayı üyelerine ve Reha Bilir’e teşekkür etti. Eğitim semineri sonrasında Reha Bilir tarafından Turizm Bakanı Mr. Ange K’oue’ye ve Çin Kültür Merkezi Müdürü Wei Jun’a Sille Sanat Sarayı anı madalyası ve çeşitli hediyeler verildi. Eğitim seminerine katılanlara Mr. Yekini Djouberou ve Reha Bilir tarafından imzalanan sertifikalarının verildiği törenle gezinin üçüncü günü tamamlanmış oldu. Sille Sanat Sarayı ekibinin gezisi dördüncü günde ise Wodoo ayini ve Wodoo töreni ile geçti. 

sille-sanat-sarayi-(1).jpgsille-sanat-sarayi-(1).jpegsille-sanat-sarayi-(9).jpgsille-sanat-sarayi-(5).jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.