Murat Güzel

Murat Güzel

Sille’de Bir Gece Sohbeti

Sille’de Bir Gece Sohbeti

Önceki akşam AK Partili dostlarla birlikte Sille’de yaklaşık 4-5 saate ulaşan bir süre sohbet ettik.

Sohbet ettiğimiz ekip içinde mevcut il yönetim kurulu üyesi, ilçe yönetim kurulu başkanı, eski il yönetim kurulu üyesi, sivil toplum kuruluşunda etkin bir görevde bulunanlar, ilçe yönetim kurulu başkan yardımcısı, sanayici, iş adamı önemli kişiler bulunuyordu.

Hem Ankara’da milletvekillerinin katılımıyla düzenlenen aday açıklama programında adayların açıklanmasının ardından ilçe başkanları ile milletvekilleri arasındaki münakaşalara ilişkin bilgilere, hem ilçelerdeki aday tercihlerinin muhtemel sonuçlarına dair kapsamlı bir bilgilendirilmeye tabi tutuldum anlayacağınız.

Sözgelimi hemen herkesin kafasında “Nasıl oldu da Fatma Toru Hanımefendi’nin ismi aday adaylığı sürecinde fazla konuşulmazken, ismi Meram Belediye Başkanlığı’na aday olarak açıklandı” sorusuna bulunacak bir cevapla ilgiliydi.

Sohbet ettiğimiz il yönetim kurulu üyesi ağabeyimiz gülümseyerek “Fatma hanım aday adaylığı başvurusu yaparken karşılaşmış, hatta Meram’a bir hanım elinin değmesi gerekli diye takılmıştım. Kendisi çok önemli bir virajda; başörtüsü yasağının kalkmasını da fırsat bilerek, medeni cesaretiyle aday adayı oldu ve bu cesaretinin de ödülünü Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan kendisini aday göstermesiyle aldı” dedi.

Bazı ilçelerde yaşanan sorunları da hemen hemen bütün açıklığıyla konuştuk sohbet esnasında.

Özellikle ismi şu sıralar kulaklarımıza çokça çalınan, AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi bir beyefendinin bazı özel tasarruflarıyla ilgili birçok ilginç duyuma ulaştım.

O beyefendi anket aşamasında sorumlu olduğu ilçede kendini yakın hissettiği adaya fazla oy çıkacağını tahmin ettiği bölgelere götürmüş anketörleri.

Gerçi diğer aday adayları durumu fark edip bir nevi o arkadaşa suçüstü yapınca bir anda ortadan kaybolmuş.

Aynı kişinin daha önce de başvurular esnasında bazı kişilerin aday adaylığı başvurusunu engellemeye çalıştığını duymuş ve bunu yazmıştık.

Peki, adayların açıklanmasının ardından aday adaylığı sürecinde en büyük kaybı kim yaşadı?

Soru bu.

Yaklaşık 30 il yönetim kurulu üyesinin ardında durduğu; hatta İl Başkanı Ahmet Sorgun abinin “Teşkilatımızdan çıkan adayın arkasında duracağız” diye açıkça söylediği aday, yani sevgili kardeşim Mustafa Yazlık, Meram’a aday gösterilmedi.

Her ne kadar katıldığımız sohbette yönetim kurulu üyelerinin bu konuda açık bir görüş birliği olmasa da il teşkilatının Mustafa kardeşime açık desteği olduğu Konya’daki tüm sağır sultanlar tarafından biliniyordu.

Buna rağmen Mustafa’nın aday gösterilmemesi il yönetimi ile bazı milletvekilleri arasında olduğu söylenen çatlağı tekrar gözümüze soktu.

SERDAR KALAYCI KIRILDI MI?

Meram’daki mevcut başkan Serdar Kalaycı ile de süreç zarfında, özellikle son iki günde temaslarımız yoğunlaştı.

Serdar bey, son iki ay Meram halkına verdiği sözler doğrultusunda çalışmalarına yine aynı tempoyla devam edeceğini söyledi.

Seçimlerden sonra nasıl ve nerede görev yapacağını merak ettik.

Verdiği cevap gayet anlamlıydı: “Artık belediyelerde görev yapmam!”

EREĞLİ’YE DOĞRU ADAY

AK Parti her ne kadar adaylık açıklamasında birçok ilçede sıkıntılı görünse de (Sıkıntı dediysek bir kez gidilmekle hallolacak yerlere artık 10 kez gitmeleri gerekecek) Ereğli’de seçimi kazanma potasına girdi Özkan Özgüven ismini açıklamakla.

Elbette Oprukçu’ya karşı Cumhuriyet Halk Partisi’nin kimi aday göstereceği de seçim sonucunu doğrudan belirleyecek.

Biz de takip etmeyi sürdüreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR