Silopi'de evde hasta ziyaretleri başladı

Silopi'de evde hasta ziyaretleri başladı
Operasyonların tamamlandığı Şırnak'ın Silopi ilçesinde 2 günde 116 hasta, evinde ziyaret edildi

ANKARA (AA) - DUYGU YENER - Sağlık Bakanlığı, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun tamamlandığı Şırnak'ın Silopi ilçesinde evde hasta ziyaretlerine başladı.

Silopi'de PKK'ya yönelik "Şehit Polis Muhammet Onur" operasyonunun tamamlanmasıyla günlük hayat normale dönüyor. Terör örgütü mensuplarınca yollara açılan çukurlar, kurulan barikatlar ve tuzaklanan bombalar nedeniyle gerçekleştirilemeyen hasta ziyaretleri kaldığı yerden devam ediyor.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun talimatı üzerine, Silopi'nin merkez ve köylerinde iki günde 116 hasta evinde ziyaret edildi. Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğü Şube Müdürleri, Silopi Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları ve aile hekimleri tarafından gerçekleştirilen ziyaretlerde, vatandaşlara aldıkları sağlık hizmetinden memnun olup olmadıkları soruldu.

Bakanlığın uygulamasına göre, her yöneticinin ilinde her ay en az 10 kişiyi ziyaret etmesi gerekiyor.

- "Bir yılda 335 bin kişi evinde ziyaret edildi"

2015 yılı ocak ayında başlatılan "İlgileniyoruz" projesi kapsamında, Sağlık Bakanlığının illerdeki yetkilileri, hastanelerde tedavi gördükten sonra taburcu olan, acil sağlık ve diyaliz hizmeti alan hastaları evlerinde ziyaret ederek "memnuniyetlerini" ölçüyor. Ziyaretler sırasında, hastaların aldıkları hizmetten memnun olup olmadıkları anketle ortaya çıkarılıyor.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, bu anketlere katılanların yüzde 96'sı aldıkları sağlık hizmetinden memnun.

Evde en fazla hasta ziyareti yapılan illerin başında İstanbul geliyor. Memnuniyet oranlarına bakıldığında ise yüzde 98 ile Edirne, Isparta ve Samsun başı çekiyor. "Güler yüzlü" hizmet kategorisinde ise Mardin ve Yalova birinciliği paylaşıyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.