Silvan'daki terör operasyonu

Silvan'daki terör operasyonu
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 4 ay önce PKK'lı teröristlerce açılan ateş sonucu bir vatandaşın hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı olayda yer aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 4 ay önce PKK'lı teröristlerce açılan ateş sonucu bir vatandaşın hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı olayda yer aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü, Kasım 2015'te Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde kazılan çukurları kapatmaya, kurulan barikatları kaldırmaya çalışan güvenlik güçlerine teröristlerce uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda bir kahvehanenin önünde oturan Mehmet Gündüz'ün yaşamını yitirdiği ve 2 kişinin de yaralandığı olayda yer aldığı iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan N.Ç ve C.Ö'nin, tutuklanmasına karar verildi.

Şüphelilerden N.Ç'nin evinde yapılan aramada ve ele geçirilen silahta yapılan incelemede, söz konusu olayda kullanıldığı tespit edildi.

3 Kasım'da Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 14 Kasım 2015'te kaldırılmıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.