Ahmet Babaoğlu

Ahmet Babaoğlu

Şimdi Yağmaz Oldu Nisan Yağmurları

Şimdi Yağmaz Oldu Nisan Yağmurları

Dostu hatırlatan  şeyler kıymetlidir, değerlidir. Sevgili dosttan  müjdeler getirenler mükâfatlarla ödüllendirilir, hatırdan gönülden çıkarılmaz onlar...

Bize alemlerin rahmeti, sevgililer sevgilisinin kutlu doğumunu hatırlatan ve kalbimizde heyecanlar uyandıran Nisan ayı diğer aylar içinde bir başkadır. Özellikle bol bol yağan yağmurları ile dikkati çeker. Bu ayda yağan yağmurlarla topraklar yeşerir, kuru ağaçlar rengârenk çiçekler açar, allanır pullanır dağlar, ovalar…  nihayet ürünlerle dolar tarlalar.

Neden Nisan ayında bu kadar hareketlenir tabiat. Neden bir bayram hazırlığı heyecanına kapılır kuşlar, canlılar, çiçekler ve kainat?

Elbette Nisan ayında bir nurun doğuşunun yıldönümü hatırasına her yerde bir sevinç vardır ve herkes seferberdir. Yağdıkça yağmur bu aleme bolluk olur, bereket olur, rahmet olur ve tazelenir sevinçler. Yağmur  “rahmet”tir; rahmet ise Allah’tan lütuftur, ihsandır, iyiliktir, güzelliktir ve yardımdır. Evet yağmur Allahtan bir rahmettir, çünkü Allah onu vesile kılarak yarattığı kullarına ve diğer canlılara topraktan nimetler bitirir.

Lakin o eski Nisan yağmurları artık yağmaz oldu, iklimler değişti, mevsimler deveran etti. Dillerde dualar şimdi yağmur ister, rahmet ve bereket ister Allahtan...

Evet, bu ay başka bir aydır. Allah’ın “biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik” buyurduğu kainatın efendisi Muhammed (s.a.v)  20 Nisan 571'de Mekke'de doğmuştur. O, bütün alemlere rahmet olarak gönderilmiştir; dağa, taşa, denize, semaya, inse, cinne her şeye. Rahmanın alemlere gönderdiği rahmet karşısında kim bilir belki de Nisan yağmurları semaların sevinç ve şükran gözyaşlarıdır.

Birçokları Nisan yağmurlarını toplamak için yağan yağmur altına kaplar koyarlar. O yağmur suyundan şifa niyetine içilir, bedenler yıkanır, eşyalar silinir, evler temizlenir, sulara katılır teberrüken. Nisan yağmurları rahmetle buluşmanın mutluluğunu hatırlatır. Yeniden bir dirilişin uyarıcısı ve habercisidir. Halidîlerin bükülmez kılıçlarına verilen sudur. Güllerin ıtrıdır, kokusudur o yağmurlar.

Giden sevgili döner mi diye yağmurlarda ıslanır yar yollarında bekleyenler. Ve bir gün kışlar bahara döner. Yüce dostun bağında buluşur hasret çekenler.

Yağmur deyince rahmet, bereket ve Nisan ayı akla gelir. Nisan deyince de Hz. Peygamber (s.a.v) efendimizin kutlu doğumu… Evet, o rahmetin ve gül kokulu nurun kutlu doğumu.

Nice güzel etkinlikler yapılıyor şimdi yurdumuzun her köşesinde. Bize imanı sevdiren, bu inançla tarihte en şanlı milletlerin başında gelen medeniyetlerin kurucusu bu necip milletin vefa dolu hatırlayış ve özleyişlerine tanık oluyoruz.

Biz O' nu görmeden sevenlerdeniz. Sevgi, saygı, özlem, O'na layık bir mümin olma ve Ona Cennette kavuşma iştiyakıyla gönüllerimiz bir bayram coşkusundadır. Ne mutlu bize ki O Rasül (s.a.v) in ümmeti olabilme bahtiyarlığına erişmişiz.  Allahın salât ve selamı O na, âl ve ve ashabına  olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Babaoğlu Arşivi
SON YAZILAR