'Şimşek'in sözleri çarpıtıldı'

'Şimşek'in sözleri çarpıtıldı'
Başbakan Yardımcısı Şimşek'in makamından yapılan açıklamada, Meydan gazetesinde yer alan bir habere ilişkin, "Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in sözlerini bağlamından çıkartılmıştır." denildi

ANKARA (AA) - Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in makamından yapılan açıklamada, bugün Meydan gazetesinin kendi yorumunu Şimşek’e atfederek tuhaf bir habere imza attığı belirtilerek, "Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in sözlerini bağlamından çıkartarak, 'bankalarda para kalmadı' şeklinde kendi zorlama yorumlarıyla çarpıtması, yalan sözlerle sosyal medyada organize olma gayretleri, bu gazetenin habercilik anlayışının hem trajikomik hem de vatandaşı yanıltma gayretinin en güzel örneğini oluşturmuştur." ifadeleri kullanıldı.

Şimşek'in makamından yapılan yazılı açıklamada, bugün Meydan gazetesinin kendi yorumunu Başbakan Yardımcısı Şimşek'e atfederek tuhaf bir habere imza attığı, "Bankalarda para kalmadı" şeklindeki kendi yorumuyla adeta sosyal medyada da bir algı oluşturma gayretine girdiğinin gözlemlendiği kaydedildi.

Mehmet Şimşek'in Rize’deki ekonomi sunumunda açıkça "Şu anda bankacılık sektörü, sermaye yapısı olarak güçlü. Aktif kalitesi de yüksek yani vadesi gecikmiş, problemli kredilerin toplam kredilere oranı son derece düşük" şeklinde açıklamada bulunduğu, dün katıldığı NTV yayınında da Merkez Bankası'nın faiz indirimine yönelik soruya "Piyasaların tepkisi de çok açık ve net. Bunun sonucu şu olur kredi faizlerinde bir miktar iyileşme öngörülebilir, fakat kredi faizlerinde kalıcı bir iyileşme için birkaç şart daha lazım. Herşeyden önce bizim tasarruf oranlarımızın artmaya devam etmesi gerekir. Merkez Bankasının attığı bu adımlar, kredi faizlerini bir miktar aşağıya çekmeli, muhtemelen de olumlu etkileyecektir, ama esas olan Türkiye’ye kaynak girişinin ve iç tasarrufların artması. Bu iki değişken çok önemlidir. Zaten bu alanda da çok ciddi çalışmalarımız var." şeklinde yanıt verdiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "Bu çerçevede Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in yukarıdaki sözlerini bağlamından çıkartarak, 'bankalarda para kalmadı' şeklinde kendi zorlama yorumlarıyla çarpıtması, yalan sözlerle sosyal medyada organize olma gayretleri bu gazetenin habercilik anlayışının hem trajikomik hem de vatandaşı yanıltma gayretinin en güzel örneğini oluşturmuştur." değerlendirmelerine yer verildi.

Muhabir: Seval Ocak Adıyaman

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.