Şimşek'ten Imf'ye 'Adil Temsil' Çağrısı

Şimşek'ten Imf'ye 'Adil Temsil' Çağrısı
Başbakan Yardımcısı Şimşek, IMF'ye üye ülkelerin daha adaletli temsilini amaçlayan reformların biran önce hayata geçirilmesi çağrısında bulundu

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu'na (IMF) üye ülkelerin daha adaletli temsilini amaçlayan reformların biran önce hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları için Washington'da 5 gün süreyle temaslarda bulunan Şimşek, IMF'nin basına kapalı toplantısında, Fonun yönetim yapısının adil hale getirilmesi için yaptığı çağrıya ilişkin konuşma metnini, Twitter hesabından paylaştı.

Şimşek, üye ülkelerin Fon bünyesinde temsilinde adaletsizliği giderecek 15. Kota Reformları Çalışması'na değinerek, “Fonun yönetim yapısı, yerindelik, uygunluk ve uzun zamandan beri pek çok üyeyi rahatsız eden düşük temsil sorununu çözmek amacıyla gözden geçirilmelidir.” değerlendirmesinde bulundu. Şimşek, Türkiye ve grubundaki ülkelerin bu konuda yapıcı tartışmalara açık olduğunu belirtti.

Fonun finansman ihtiyaçlarının daha düzgün bir şekilde karşılanması için bu reformların önemine işaret eden Şimşek, şunları kaydetti:

“Fonun görevini layıkıyla yerine getirmesi için yeterli bir şekilde kaynak sağlanmalı ve kalıcı kaynakları 15. Kota Reformları'nın zamanında tamamlanmasıyla takviye edilmelidir."

"Küresel büyüme ılımlı"
Küresel ekonomideki koşullara ilişkin tespitlerde de bulunan Şimşek, büyüme üzerinde baskı yaratan olumsuzluklara karşın, ümit vadeden bazı gelişmelerin olduğunu kaydetti. Şimşek, “Küresel ekonomi, zayıf talep ve yatırım büyümesi, ticari durgunluk ve düşük emtia fiyatlarıyla baskı altında ılımlı bir büyüme göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.