Sınır ötesine yardım

Sınır ötesine yardım
Deniz Feneri Derneğince temin edilen insani yardım malzemeleri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Suriye'ye gönderildi

KİLİS (AA) - Kilis'te Deniz Feneri Derneği koordinesinde temin edilen insani yardım malzemeleri Suriye'ye yollandı.

Derneğin Afet Koordinasyon Sorumlusu Doğan Selçuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç savaş nedeniyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan Suriyeliler için çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

Bağışlarla alınan malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın sevincini yaşadıklarını ifade eden Selçuk, "Giyim, gıda ve temizlik malzemelerden oluşan bir tır hazırladık. Öncüpınar Gümrük Kapısındaki işlemlerin ardından tırımızdaki yardımlar tampon bölgedeki Suriye plakalı araçlara nakledilip daha önceden tespit edilen bölgelerde gönderilip dağıtılacak " dedi.

Derneklerinin savaş mağdurları için her türlü fedakarlığa hazır olduğunu aktaran Selçuk, nisan ayında sınırın Suriye tarafında günlük bin kişilik sıcak yemek dağıtımına başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.