Sırbistan'da halk sandık başında

Sırbistan'da halk sandık başında
Seçmenler, yeni dönemdeki milletvekillerini belirlemek için oy kullanmaya başladı

BELGRAD (AA) - Sırbistan'da seçmenler, yeni dönemdeki milletvekillerini belirlemek için TSİ 08.00'den itibaren oy vermeye başladı.

Kayıtlı 6,7 milyon seçmen, 8 bin 311'i ülke genelinde, 38'i yurt dışında ve 29'u cezaevlerinde olmak üzere toplam 8 bin 378 merkezde TSİ 21.00'e kadar oy kullanabilecek.

Yurt dışında ikamet eden seçmenler İngiltere, ABD, Kanada, Avusturya, Belçika, Bosna Hersek, İtalya, Makedonya, Romanya, Rusya, Almanya, Slovakya, Slovenya, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, Hollanda, Hırvatistan, Karadağ, Çek Cumhuriyeti, İsviçre ve bazı Afrika ülkelerinde açılacak sandıklarda oy kullanabilecek.

Seçimde 20 siyasi parti ve seçim öncesi ittifakı listesinde yer alan 3 bin 270 aday, 250 sandalyeli Sırbistan Meclisi'ne girebilmek için yarışacak.

Seçim süreci, bin 687 yerli ve 196 yabancı gözlemci tarafından izlenecek.

Kesin seçim sonuçları, ilgili yasa gereği en geç 28 Nisan'a kadar açıklanmak zorundayken, resmi olmayan ilk sonuçların gece yarısından sonra açıklanmaya başlanması bekleniyor.

Meclise sadece yüzde 5'lik seçim barajını geçen parti ve ittifakların adayları ile azınlık temsilcileri girebilecek.

Sırbistan'da bugün ayrıca yerel seçim de yapılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.