Sırbistan'daki genel seçim

Sırbistan'daki genel seçim
Sırp İlerleme Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Vucic, oyların yüzde 50,9'unu aldıklarını açıkladı- Vucic: - "Tüm vatandaşlarımızın başbakanı olacağım"

BELGRAD (AA) - Sırp İlerleme Partisi (SNS) Genel Başkanı ve Başbakan Aleksandar Vucic, seçimi kazandıklarını belirterek kendilerine oy veren seçmenlere teşekkür etti.

Vucic, SNS Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, ellerindeki verilere göre, sandıklarını yüzde 77'sinin açıldığını ifade ederek resmi olmayan bu sonuçlara göre, SNS öncülüğünde kurulan "Aleksandar Vucic-Sırbistan Kazanıyor" ittifakının oyların yüzde 50,9'unu aldığını açıkladı.

Seçim sonuçlarının demokrasiye, reformlara ve Avrupa entegrasyonuna güçlü bir destek olduğunu söyleyen Vucic, "Sırbistan halkı hem kendisine hem de dünyaya daha iyi bir geleceğe ne kadar bağlı olduğunu gösterdi." ifadesini kullandı.

Yeni kurulacak hükümeti idare etme görevini kendilerine verdiği için halka teşekkür eden Vucic, "Bu sonuçlar bize şeref verdiği gibi büyük bir sorumluluk da yükledi." dedi.

Vucic, hangi yöne doğru ilerleyeceklerini iyi bildiğini kaydederek başta SNS destekçileri olmak üzere bugün oy veren tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Son 25 yıl içerisindeki "en sakin" ve "en az ihlal yapılan" seçimin gerçekleştiğini savunan Vucic, "Bundan önceki tüm seçimler istikrar içindi. Bu seçim ise daha refah bir gelecek için." diye konuştu.

Vucic, daha iyi yaşam standartları, işsizliğin düşürülmesi, daha iyi sağlık ve eğitim koşulları için mücadele edeceklerini belirterek "Cumhurbaşkanımız tarafından hükümeti kurmakla görevlendirildiğim takdirde, demokrasinin ve insan haklarına saygının gelişmesi ve bu değerlerin her zaman politikadan üstün tutulması için çalışmaya devam edeceğime söz veriyorum. Tüm vatandaşlarımızın başbakanı olacağım." dedi.

Sırbistan Seçim Komisyonu, sonuçlara dair henüz bir açıklama yapmazken, ülkedeki anket ajanslarına göre, SNS öncülüğündeki ittifak yüzde 51'in üzerinde oy aldı.

Anket ajanslarının resmi olmayan bu sonuçlarına göre, Sırbistan Sosyalist Partisi (SPS) öncülüğündeki ittifak, Vojislav Seselj liderliğindeki Sırp Radikal Partisi (SRS), Demokrat Parti (DP) ve Dveri Hareketi de yüzde 5'lik seçim barajını geçti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.