Sırçalı Medrese Fıkıh Dersleri Devam Ediyor

Sırçalı Medrese Fıkıh Dersleri Devam Ediyor
Necmettin Erbakan Üniversitesi Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezi etkinlikleri kapsamında Sırçalı Medresedeki Fıkıh Dersleri, İmam Nebevi’nin Minhacü’t- Talibin adlı eserinden Necmettin Erbakan İlahiyat Fakültesi Arş. Gör. Bahatt

Fıkıh dersine başlamadan önce Alphan; Şafi Mezhebi ile ilgili bilgiler vererek, bu mezheple ilgili eserler ve Minhacü’t- Talibin adlı eserin müellifi ve içeriği hakkında detaylı bilgiler verdi. ‘Tahur’ ve ‘Tahir’ kavramlarını açıklayarak abdest konusunu ele aldı.

02.jpg

Fıkıh kitaplarının önce taharet konusuyla başladığını söyleyen Alphan: “ Abdest alabilmek için suyun tahur (temizleyici) özelliğini kaybetmemiş olması lazım. Abdestsizliği, kiri gidermek için temizleyici özelliğini kaybetmemiş su şarttır. Eğer su değişmişse, suya bir şey katılmışsa bu su tahur değildir. Ancak suya bitişik olan çamur, yosun gibi maddelerden dolayı su bir değişikliğe uğramışsa bir mahzuru yoktur, abdest alınabilir.” dedi.

Suyun temiz olup olmadığını anlamak için üç özelliğine bakmak gerekir diyerek bunların; rengi, kokusu ve tadı olduğuna dikkat çeken Alphan: “ İlimle meşgul olmak en faziletli ameldir. Dinimiz malı, bedeni ve nefsi temiz insanlar istiyor.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.