Oktay Mermer

Oktay Mermer

Şırnak’ta gurur duydum

Şırnak’ta gurur duydum

Geçen hafta Şırnak’a gittim.  Şırnak üzerinden de Diyarbakır’daki işime geçecektim.

Şırnaklı iş adamı, aynı zamanda AK Parti A. Adayı dostum Sayın İbrahim AÇAR ve oğlu Savaş AÇAR beni Şırnak havaalanından aldı.  Cizre’deki şantiyelerine götürdü.   

Sayın İbrahim AÇAR Bey, daha önceleri anne tarafının çok eskilere gidildiğinde Konya dolaylarından geldiğini anlatmıştı.

Yani Şırnak’ta bir iş adamı ve kökenlerinin bir kolu Konyalı olması beni ayrı bir heyecanlandırdı.

Kökenlerinin bir kolu Konya’dan olduğu belli, çünkü Sayın İbrahim AÇAR, zeki, başarılı, vatansever bir iş adamı.

Karayolları işi yapan İbrahim AÇAR, yanında çokça Karadenizli ve İç Anadolu’dan personel çalıştırıyor. Aynı zamanda Şırnak’ta tek ruhsatlı taş ocağı sahibi.

Şırnak Valisi hemşerimiz Sayın Ali İhsan SU Bey yaklaşık 3 hafta önce Düzce’den Şırnak iline atanmıştı.

Valilik özel kalemi arayıp, Sayın Vali’den randevu istediğimde, özel kalem Sayın Vali’nin Cizre ilçesinde toplantıda olduğunu söyledi.

Sayın Vali’ye yakın koruması aracılığı ile cepten ulaştım. “Toplantısı bitmiş ve şimdi Cizre’deki Kırmızı Türbe ve esnafları geziyor ve sizi de davet ediyor” dedi.

foto¦şraf.jpg

Kırmızı Türbe kapısında Şırnak Valisi Konyalı hemşerimiz Sayın Ali İhsan SU Bey bizi çok içten ve samimi duygular ile sarılarak karşıladı.

Cizre ilçesinde, bir tarafımda Şırnak valisi hemşerim, diğer tarafımda Şırnaklı iş adamı bir kökü de Konyalı hemşerim, inanın orada gözlerim doldu çok duygulandım.

Sayın valimizin önünü çocuklar kesti, fotoğraf çektirmek istediler. Vali Bey, her birinin hal-hatırını, ne olmak istediklerini sordu, başlarını okşadı, çocukların sorularına sabırla o güleç yüzüle cevap verdi,  sonra her birine hediye dağıttı.

Yine bir yaşlı teyze iltifatlar ile vali beye yanaştı, yaşlı teyzenin gözleri görmüyordu, Vali Bey’in elini öpmek istedi, Vali Bey öptürmedi kendisi teyzenin elini öptü, hatırını sordu, ihtiyaç sahibi olduğunu fark etti, Kaymakam Bey’e talimat verdi.

Esnaf,  Vali Bey’in yanına gelip büyük devlet, büyük hükümet iyi ki varsınız diyerek Vali Bey’e sevgilerini ifade ediyorlardı.

Sözün özü, “Şırnak Valisi Sayın Ali İhsan Su Bey hemşerimizin halk ile iç içe olmasından, herkesin sorunlarını dinlemesinden, hem devletim ile hem hükümetim ile hem de KONYALI Valim ile gurur duydum.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR