Şırnak'ta Ruhsatsız Kömür Ocağındaki Göçük

Şırnak'ta Ruhsatsız Kömür Ocağındaki Göçük
Hak-İş Genel Başkanı Arslan: - "Artık bu kazaları ve kazaların sonucunda oluşan ölümleri ve yaralanmaları önleyecek daha etkin tedbirler alınmalı. Bu konuda milli seferberlik ilan edilmelidir"

ANKARA (AA) - Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Şırnak'ta ruhsatsız faaliyet gösteren bir kömür ocağında meydana gelen ve 6 işçinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin, bu kazaları önleyecek daha etkin tedbirler alınması ve milli seferberlik ilan edilmesi gerektiğini bildirdi.

Arslan, yaptığı yazılı açıklamada Şırnak-Cizre'de bulunan maden ocağında yaşanan faciada 6 maden işçisinin hayatını kaybetmesi, bir işçinin yaralanması ve bir işçinin de göçük altında kalmasının yürekleri dağladığını belirtti.

Gencecik fidanların tedbirsizlik, denetimsizlik ve onlarca ihmalin kurbanı olduklarını ifade eden Arslan, "Artık bu cinayetler son bulmalı. Sendikasız, kayıtsız, güvencesiz çalıştırılan emekçilerin feryadına kulak verilmeli." değerlendirmesinde bulundu.

Göçükte yaşamını yitiren masum insanların hesabının sorulmasının yargının sorumluluğunda olduğunu belirten Arslan, "Kaçak yollarla çalıştırılan bu ocaklarla ilgili ihmali olanlar da hesap vermelidir." ifadesini kullandı.

Hak-İş olarak "Sıfır Kaza" kampanyası düzenlediklerini hatırlatan Arslan, bu kampanyanın hedefe ulaşması için tüm tarafları bir kez daha göreve çağırdıklarını bildirdi.

Arslan, "iş cinayetleri"ne dönüşen kazaların önlenmesi için daha fazla somut adım atılması gerektiğine dikkati çekerek, iş kazalarının en aza indirilmesi için her platformda kayıt dışı işçi çalıştırmanın ve iş kazalarının tehlikelerini anlattıklarını vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıkların acilen konuyu gündemlerine alması gerektiğini belirten Arslan, şunları kaydetti:

"Artık bu kazaları ve kazaların sonucunda oluşan ölümleri ve yaralanmaları önleyecek daha etkin tedbirler alınmalı. Bu konuda milli seferberlik ilan edilmelidir. Başta sendikal örgütlenmenin önünün açılması olmak üzere kayıt dışı ile etkin olarak mücadele edilmelidir. Denetimler yerinde, kapsamlı, objektif ve önleyici tedbirleri hayata geçirmeye dönük olarak yapılmalıdır. Ölümlerin, yaralanmaların olmadığı bir çalışma hayatı talebimizi yineliyor, maden faciasında kaybettiğimiz emekçi kardeşlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Şehit madencilerimizin ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.