Şırnak'ta Terör Operasyonu

Şırnak'ta Terör Operasyonu
Güvenlik güçlerince Anılmış bölgesinde düzenlenen operasyonda, bölücü terör örgütü üyelerinin kullandığı 11 sığınak imha edildi

ANKARA (AA) - Şırnak kırsalında düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK tarafından kullanılan 11 sığınak bertaraf edildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, Şırnak'ta Cudi Dağı-Anılmış bölgesinde, bombalı eylemlerde kullanılmak üzere 2 araç saklandığı ve 5 teröristin bulunduğu ihbarı üzerine operasyon başlatıldı.

Bölgede, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda, 1'inci Jandarma Komando Tugay Komutanlığınca 27-29 Mart tarihlerinde operasyon düzenlendi.

Güvenlik korucuları ile polis özel harekat timlerinin de destek verdiği operasyonda, terör örgütü PKK'ya ait 11 sığınak imha edildi.

Bölgedeki aramalarda bir ceset, bir kalaşnikof piyade tüfeği, 4 roket, 154 kilogram amonyum nitrat ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.