Şırnak'taki Terör Operasyonu

Şırnak'taki Terör Operasyonu
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi İncebel Dağları ve Kato bölgesinde, 41 gündür yürütülen operasyonlar kapsamında, 676 silah, 342 bin 142 silah mühimmatı, 5 tondan fazla amonyum nitrat patlayıcı madde ile 75 tondan fazla yiyecek ve muhtelif yaşam malzemesi ele

ANKARA (AA) - Şırnak'ta Beytüşşebap 8. Jandarma Komando Alay Komutanlığınca, İncebel Dağları ve Kato bölgesinde, 41 gündür yürütülen operasyonlar kapsamında, 676 silah, 342 bin 142 silah mühimmatı, 5 tondan fazla amonyum nitrat patlayıcı madde ile 75 tondan fazla yiyecek ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan bilgilendirmeye göre, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda, Beytüşşebap 8. Jandarma Komando Alay Komutanlığınca Şırnak'ın İncebel Dağları ve Kato bölgesinde devam eden Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman-2 Operasyonu kapsamında son 10 gündür bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanılan 22 yeni mağara tespit edildi.

Bu mağaralarda yapılan aramalarda, 22 kaleşnikof, bir doçka silahı, dört G-3 piyade tüfeği, bir kanas keskin nişancı tüfeği, bin 621 biksi mühimmatı, 970 doçka mühimmatı, 723 kaleşnikof mühimmatı, 386 muhtelif mühimmat, 24 el bombası, 180 litre mazot, 97 tüp ve çok sayıda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Bölgede 41 gündür aralıksız devam eden operasyonda toplam 676 adet muhtelif tipte silah, 342 bin 142 adet muhtelif mühimmat, 5 tondan fazla amonyum nitrat patlayıcı madde ile 75 tondan fazla yiyecek ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi. Bölgede şimdiye kadar tespit edilen mağara sayısı 75'e ulaşırken, bu mağaralardaki emniyetli arama faaliyetleri de sürüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.