Sisi- Lauder Görüşmesi

Sisi- Lauder Görüşmesi
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Dünya Yahudi Kongresi Başkanı Lauder ile görüştü

KAHİRE (AA) - Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, başkent Kahire'de Dünya Yahudi Kongresi Başkanı Ronald Lauder ile bir araya geldiği bildirildi.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Sisi'nin Kahire'deki İttihadiyye Sarayı'nda Dünya Yahudi Kongresi Başkanı Lauder ile bir araya geldiği belirtildi.

Sisi'nin ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesi, ABD-Mısır ilişkileri, Filistin meselesi ve Ortadoğu ile ilgili konuların ele alındığı ifade edildi.

Görüşmede Sisi, önümüzdeki dönemlerde ABD-Mısır ilişkilerinin her alanda güçlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Filistin meselesine değinen Sisi, Mısır'ın İsrail-Filistin arasındaki barış müzakerelerine devam edilmesi için ortamın yumuşaması amacıyla olumlu desteklerini sürdüreceğini kaydetti.

Ülkesinin, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasına ve iki devletli çözüme dayanan adil, kapsamlı ve kesin çözümden yana olduğunu vurgulayan Sisi, Mısır'ın devletin güvenliği, topraklarının birlik ve bütünlüğü için bölgedeki krizlerin çözümünde çaba sarf ettiğini ifade etti.

Lauder de Sisi'nin önümüzdeki günlerde yapacağı ABD ziyaretinin, başta terör tehlikesi ve siyasi krizlerin yayılması gibi bölgenin büyük sıkıntılar yaşandığı şu dönemde iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın geliştirilmesi bakımında önemli olduğuna dikkati çekti.

Lauder, ABD'nin, radikal ideolojilerle mücadele eden ve hoşgörü değerlerine sahip çıkan Mısır'ın çabalarını takdir ettiğini dile getirdi.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin gelecek ay ABD'ye giderek, Başkan Donald Trump ile görüşmesi bekleniyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.