Şişmanlığı ortadan kaldıracak hap icat edildi

Şişmanlığı ortadan kaldıracak hap icat edildi
 Editör
Bir çok insanın başının derdi olan şişmanlık tarihe karışıyor.

Kilolu olmak kader midir? Yoksa doğru beslenmeme midir? insanoğlu yıllardır bu meseleyi tartışadursun geliştirilen bu hap kilolu olmayı tarihe karıştıracak.

Yemekten önce yutulan bu ilaç, doygunluk hissi sağlıyor.

Henüz insanlarda gerekli testler yapılmasa da hayvanlar üstünde ilk deneyler gerçekleştirildi.

HAP İŞE YARADI

Hapın yutulmasından yarım saat sonra hayvanların ortalama yüzde 40'a varan miktarda yediği gıdaları azalttığı ortaya kondu.

Bilim insanları, bu hapın midedeki gerginlik reseptörlerini çalıştırdığını ve bu da vücudun burada yemek varmış gibi davranmasına neden olduğunu söylüyor.

Araştırmalara göre vagus siniri aracılığıyla beyindeki hipotalamusa gönderilen sinyaller, doygunluk hissine yol açıp açlığı bastıran hormonların seviyesinin artmasını sağlıyor.

Yutulan kapsülde yer alan bir pilin sağladığı titreşimler ya bir zamanlayıcıyla ya da mide asidinin hapın etrafındaki zarı yok etmesiyle başlatılacak. Bilim insanları, tuvalete giderek bu pilin normal ve sorunsuz bir şekilde çıkarılabileceğini söylüyor. Büyük bir vitamin boyutundaki hapın ameliyatsız ve geçici bir terapi niteliğinde olacağını da ekliyorlar.

Ancak akıllarında bir fikir daha var: İnsanların sürekli olarak bu hapı almasını engellemek için benzer fonksiyona sahip bir implantı mideye yerleştirmek.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.