İsmet Karababa

İsmet Karababa

Sistemin adı Kocaman

Sistemin adı Kocaman

Ülkemizde en zor meslektir Teknik Direktörlük, tüm meslek guruplarında son sözü işin uzmanı ehli söyler ona rağbet edilir ve değer verilirken, futbolu çocuğundan büyüğüne,   işçisinden memuruna, ustasından çırağına, köylüsünden kentlisine velhasıl her kesim futbolu bilir değerlendirir yorumlar. Futbolcuyu en iyi kendisi belirler, Teknik adamı en iyi şekilde tanımlar onların kurdukları on bir, oluşturdukları takımlar asla yenilmezler ancak onların belirlediği on bir sahaya hiç çıkmaz, onların teknik adamları göreve bir türlü getirilmezler onun içindir ki bunlarda malzeme çoktur konuşur, eleştirir bol, bol yorumlarlar.
    Her meslekte kişi kendi bilgi ve becerisi ile işinde başarılı olup yetenekleri nispetinde ürettikleri ile değer bulurken Teknik direktörlükte bilgili olman, çalışman, üretmen bazen çok şey ifade etmez diğer mesleklerin aksine tüm bilgini, birikimini, çalışmalarının uygulanmasını başka beyinlere bırakmak zorundasın futbolcuların sahadaki icraları ile yönetenlerin anlayışıdır teknik adamı başarılı gösteren, sizin çok şey bilmeniz, çok çalışmanız ve zaman harcamanız çok zaman bir şey ifade etmeyebilir.
    Bu nedenle Teknik adamlar ihtişamlı görüntüsü, geçmiş kariyeri, başarılı dönemlerine rağmen çoğu zaman yalnız adamdırlar. Davul zurna ile getirilir, teneke çalarak gönderirler. Her kesin, her kesimin işine geldiği kadardır değeri. Büyük hedefler koyarak getirdikleri kahraman yaptıkları bir teknik adamı kısa süre içinde başarısız lanse edip işini bitiriverir giderken yanında bile olunmazlar bu durum Konya'mıza has değil elbet Türkiye'deki yönetim ve bakış açısıdır yansıtmaya çalıştığım.
    Torku Konyasporumuzda görev yapan her teknik adam gibi Mesut Bakkal hocamız da hizmetleri için teşekkürü hak etmiştir. Maç, maç eleştirmiş veya övmüş olsak ta, arzu edilen başarıyı yakalamasa da daha ligin başı olması nedeniyle başarısız da değildi, bence bu aşamada gönderilmesi acele edilmiş bir karardı. Tabi bu bizim dışarıdan bakışımızla oluşan düşüncemiz ancak iç bünyedeki gelişmeleri bilmediğimiz için yönetimimizin aldığı bu karara saygılı olmak, beklemek ve görmek durumundayız.
    Teknik Direktör seçimi için Aykut Kocaman doğru bir tercihtir. Camiamız ve futbolcular üzerinde önemli bir sinerji oluşturacağı kesindir uzun vadeli düşünür sabredebilirsek Aykut Kocaman ismi kulübümüz için şanstır. Ancak; Aykut hoca vizyon sahibidir belli ilke ve prensipleri vardır işine kimseyi karıştırmaz inanmadığı hiç bir işe günü kurtarma adına evet demez, keyfiyeti asla kabullenmez bu yönü ile yönetimler açısından zor bir isimdir.
    Aykut Kocaman ismi sistemin ismidir kendine has bir üslubu, ekolü ve sistemi vardır, asla günü kurtarma adına düşünülecek bir isim değildir. Sistemi oluşturmak ve oturtmak için yeterli futbolcu kadrosu ile birlikte zaman gereklidir. Bu nedenle kısa vadede beklenilen sonuç alınamayabilir beklemek ve sabretmek gereklidir.
    Teknik adamlar inandıkları sistemi hayata geçirebilme adına uygun futbolcu yapısı arar ve bunu zaman içinde oluşturur çalışarak sistemi oturtur hedefleri doğrultusunda yol alırlar. Bu nedenle kısa dönem içinde Aykut hocanın kafasındaki sistem değil Torku Konyaspor’un mevcut kadrosu sistemi belirleyecektir. 
    Futbolcu yapımız Aykut Kocaman'ın düşüncesine, onun sistemine uygun mu? Bunu bekleyip göreceğiz. Bana göre hocanın sisteminde bir bölge, belli adamlar öne çıkmaz buna da müsaade etmez, takım organizasyonu içinde her mevkinin futbolcusu sistem içindeki görev  ve sorumluluklarını yerine getirerek öne çıkarlar. Sabırlı oynayan, topa sahip olan, kalecisinden forvetine kadar sistemin içinde aktif rol alan savunmayı ve hücumu bütünüyle düşünen bir yapı gereklidir Aykut Kocaman için.
    Mevcut kadromuza baktığımızda savunmamız genel itibariyle ağır ve topu oyuna sokmakta zorlanan hücumu geriden başlatma adına oyun içinde aktif rol almayan veya alamayan bir yapı mevcut, buraya mutlaka takviye isteyecektir. Orta sahamız yeterli gibi gözükse de göbeğine oyunu iki yönüyle de oynayabilecek bir futbolcu arzusu olacağı kanısındayım Rangelov'u çok fazla tercih etmeyeceği forvete Hasan Kabze'yi çekebileceğini Recep'ten mutlaka yaralanacağını tahmin ediyorum Marica'nın durumuna göre buraya da takviye isteyebilir düşüncesindeyim.
    Aykut Kocaman ismi devre arası kaleciyi de düşünürsek en az 4-5 takviye demektir. Futbolcunun tercihi, gelme arzusu Aykut hoca ismiyle daha kolay olacaktır. Ancak Transferi kişilere bırakmayacağı yanlış transferlere müsaade etmeyeceği kesindir. Bu Torku Konyaspor’a mutlaka bir bedeli de olacaktır. Elbette yönetim bunu göze almıştır.
    Torku Konyaspor’un bu ligde kalıcı olması, büyük hedefler koyması ve bunu başarması adına Aykut Kocaman ismi doğru tercihtir. Dileğim ve arzum odur ki uzun yıllar takımın başında kalmasıdır. Günü kurtarma anlayışı içinde sonuçları teknik adamlara yıkma düşüncesi devam eder, her kötü dönemin çıkışını teknik adamı değiştirmede gören anlayış egemen olursa bu kez Aykut Hoca’nın bedeli ve geride bıraktıkları ağır yük olur ki bu yükü Torku Konyaspor kaldıramaz.
    Her şey yöneticilerimizin arzuladığı gibi gelişsin, Aykut Kocaman ve onun oluşturacağı sistem başarılı olsun ve Torku Konyasporumuzun geleceği kurtulsun diye dua edelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR