"Sivas Yazarlarıyla Buluşuyor" Etkinlikleri

"Sivas Yazarlarıyla Buluşuyor" Etkinlikleri
SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Akkaya, Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü...

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Akkaya, Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü "Sivas Yazarlarıyla Buluşuyor" projesi kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Halis Gülle Anadolu Lisesinde düzenlenen söyleşi programına Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ile Şube Müdürü Ayhan Bülbül katıldı.

Akkaya, öğrencilere şiirle tanışmasını ve şiirin hayatındaki önemini anlattı.

Şiir ve edebiyata olan ilgisinin babasının da etkisiyle çocuk yaşlarda başladığını aktaran Akkaya, öğrencilere kendi yazdığı ve şiirin önde gelen üstatlarının eserlerinden oluşan örnekler sundu.

Okumayı çok sevdiğini, üniversite yıllarında aldıkları öğrenim kredisi ile arkadaşlarının İstanbul gezisine gittiğini, kendisinin ise kitap satın aldığını belirten Akkaya, kolilere koyup trenle Sivas'a getirebildiği kitapları sayesinde bugün akademisyen olarak görev yaptığını ve bu kitapların kendisine büyük katkı sağladığını dile getirdi.

Bu konuda öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Akkaya, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Söyleşinin ardından konuşan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da salonda ezbere şiir okuyabilen iki öğrenciye kitap hediye etti.

Öğrenciler ise programa katılımlarından dolayı Akkaya'ya çiçek verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.