Sivas Ziraat Odası çiftçilere tavuk dağıttı

Sivas Ziraat Odası çiftçilere tavuk dağıttı
Sivas Ziraat Odası Başkanlığı, çiftçilere 10 bin tavuk dağıttı

SİVAS (AA) - Sivas Ziraat Odası Başkanlığının çiftçilere 10 bin tavuk dağıttığı bildirildi.

Sivas Ziraat Odasından yapılan yazılı açıklamaya göre, tavuk dağıtım programında konuşan Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, kene vakalarının ülke genelinde ve özellikle kırsalda çok yoğunlaştığını, bunun en büyük nedeninin ise kanatlı hayvan sayısının azalması olduğunu kaydetti.

İlk etapta çiftçilere 10 bin tavuk dağıtımı yapıldığını ve talep doğrultusunda yeniden dağıtım yapacaklarını belirten Çetindağ, şunları kaydetti:

"Artık köylerimize gidiyorsunuz ne yumurta ve ne de tavuk var. Herkes şehirden alışveriş yapıyor. Tavuk kampanyamızdan sonra inşallah köylerimizde organik yumurta ve tavuklarımız olacak. Sadece tavuk değil, çiftçilerimize hindi, et tavuğu ve pekin ördeği de dağıtacağız."

Köylerde beslenen organik yaylak tavuklarının ekonomik getirisinin de yüksek olacağına değinen Çetindağ, "Dağıtım yapılan tavuklarımız, aşıları yapılmış ve sıkı denetim yapılmış hayvanlardır." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.