Sivas'a golf sahalı proje

Sivas'a golf sahalı proje
Hafik ilçesine, içinde golf sahasının da bulunduğu tesis yapılması hedefleniyor- Sivas İl Özel İdaresi Sekreteri Ayhan: - "Golf sahası dahi yapılabilecek özelliklere sahip bölgesel bir yapı söz konusu"

SİVAS (AA) - Sivas’ın Hafik ilçesinde, İl Özel İdaresi, kaymakamlık ve belediyenin işbirliğiyle yürütülen "Hafik Gölünü Turizme Kazandırma Projesi" kapsamında içinde golf sahasının da bulunduğu tesis yapılması hedefleniyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Hafik Gölü çevresinde incelemelerde bulundu.

Ayhan, Hafik Gölü ve çevresinin 3 yıl sonra Türkiye'nin gözde mekanlarından biri olacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Projenin birçok etabı var. Günübirlik dinlenme alanları, kuş gözlem kuleleri, bisiklet parkurları, yürüyüş parkurları, spor tesisleri, futbol, basketbol, voleybol sahaları ve bungalov evleri olacak. Golf sahası dahi yapılabilecek özelliklere sahip bölgesel bir yapı söz konusu. Bölge rehabilite edilip yeşillendirilir ve muhafazası yapılırsa böyle bir saha çıkabilir. İstanbul Teknik Üniversitesi hocalarının planlaması bu yönde. İdaremiz bunu entegre eder ve sahayı bu şablona oturtabilirse golf sahanın yapılabileceğini düşünmekteyiz."

Projenin Türkiye'ye örnek olacağına inandığını belirten Ayhan, "Şu an bölge bakir. Mülkiyet ve imar problemlerini düzenlediğimiz takdirde ülkeye örnek bir proje ortaya çıkacak" dedi.

Kaymakam Abdullah Özadalı ise ilk etapta projenin 200 dönüm üzerinde yer alacağını söyledi.

Hafik ilçesinde göllerin çok olduğuna işaret eden Özadalı, "İl Özel İdaresinin öncülüğünde gölümüzü Sivaslılara çevre illerimizdeki vatandaşlarımız için hizmete sunacağız. Doğal yapıyı hiç bozmadan tamamen ahşap kullanılarak yapılacak proje, Türkiye'nin en prestijli projelerinden biri olacağını ümit ediyorum." açıklamasında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.