Sivas'a kayak simülasyon merkezi kurulacak

Sivas'a kayak simülasyon merkezi kurulacak
Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan: - "Ankara Gölbaşı Özel Kuvvetler Komutanlığındaki, Türkiye'deki ilk ve tek olan kayak simülasyon merkezini gezdikten sonra Yıldız Dağı'na entegre proje yapılmasının anlamlı olacağını düşünerek çalışmalarımızı h

SİVAS (AA) - Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Sivas'ta kayak simülasyon merkezi kurulması için çalışmaları hızlandırdıklarını bildirdi.

Ayhan, yaptığı yazılı açıklamada, Sivas İl Özel İdaresi idari binasının yanındaki 17 bin metrekare alana, 770 metrekare taban oturumlu tek katlı yapılacak kayak simülasyon merkezinde, kafeterya, otopark, kamelyalar, bisiklet yolu, yürüyüş ve çocuk oyun alanı ile tırmanma parkuru, spor aletleri, halı saha, tenis kortları, voleybol sahalarının yapılacağını aktardı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın talimatıyla kayak simülasyon merkezi ve yaşam alanıyla ilgili bir proje oluşturduklarını belirten Ayhan, "Projenin finansmanı noktasında Orta Anadolu Kalkınma Ajansından destek alacağız. Geri kalan kısmı ise eş finansman olarak kurumumuz tarafından karşılanacak." ifadelerini kullandı.

Projenin bölgeye canlılık katacağına dikkati çeken Ayhan, şu değerlendirmede bulundu:

"Ankara Gölbaşı Özel Kuvvetler Komutanlığındaki, Türkiye'deki ilk ve tek olan kayak simülasyon merkezini gezdikten sonra Yıldız Dağı'na entegre proje yapılmasının anlamlı olacağı düşünerek çalışmalarımızı hızlandırdık. Sivas İl Özel İdaresi sadece kırsal altyapı çalışmalarıyla değil bu tür sosyal ve sportif projeler ile de gündemde olacak."

Yaz döneminde projeyi bitirmeyi hedeflediklerini belirten Ayhan, imar için Sivas Belediyesiyle görüşmelerinin ardından imalat çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.