Nazmi Sırıt

Nazmi Sırıt

Sivas’ın doğusu

Sivas’ın doğusu

Küçükken mahallenin bebelerini korkutmak için, “Erkekseniz çıkın da Alaaddin tepesine kozlarımızı paylaşalım” dercesine, rakiplerimize efelenerek düelloya davet ettiğimiz günleri hatırlatıyor “YÜREĞİNİZ YETİYORSA SİVAS‘IN DOĞUSUNA GEÇİN DE GÖRELİM” sözü.

Geçtiğimiz dönemde, iktidar parti sözcülerinin, muhalefet partileri CHP ve MHP’ye  hitaben, Doğu ve Güneydoğu’da yoksunuz, adınız esameniz okunmuyor. “Erkekseniz Sivas’ın doğusuna geçin de görelim” anlamındaki abartılı sözleri,  bugün sanırım kendileri için de geçerli hale gelmiştir.

İşin doğrusu rakip partilerin Sivas’ın doğusuna geçememiş olmaları, seçimlere iştirak edememeleri o partilerin ayıbı olmayıp, bir bakıma güvenilir demokratik ortamı, kanun nizam hakimiyetini maalesef bir türlü bu bölgede sağlayamayan iktidarın başarısızlığı olarak görülmelidir.

Öyle ki yeniden erken seçimin telaffuz edilmeye başlandığı bugünler de etrafın toz, duman olduğu, terörün tüm bölgeyi saracak biçimde etkisi altına aldığı, korumalı, güvenlikli lojmanlara kadar sızarak, askerlerimiz, polislerimiz, öğretmenlerimiz, mühendislerimiz hunharca şehit edilirken, aralarında Diyarbakır, Mardin, Hakkari, Urfa, Tunceli, Yüksekova, Şemdinli ve daha pek çok noktada güvenlik gerekçesiyle yol geçişlerine müsaade edilemezken;

Bölücü eşkiyanın yol keserek nüfus kağıdı kontrolü yaparak, araç ve iş makinalarını yakarak sürdürdüğü korku ve endişe dolu, kaos ortamında sorarım size, “Bu tür sözlerin artık herhangi bir geçerliliği kaldı mı ki?”

Kabul edilecek gerçek şudur ki, o da bugün Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemiz’de, eskiden daha çok güvenlik zaafı vardır ve devletin her alanda ciddi otorite boşluğu mevcuttur.

Hükümetin öncelikli görevi bize ait bu topraklarda lafta değil özde devlet otoritesini yeniden tesis etmek, her milimetre karesinde vatandaşımızın can ve mal güvenliğini, tabi ki de sandık emniyetini sağlamak olmalıdır.

Kaos ve kargaşanın hakim olduğu böyle bir tabloda siyasetçiler bıraksınlar ben ne olacağım, partim ne olacak diyerek olaylara bakmayı bir yana;

Ülkem ne olacak, TÜRKİYE ne olacak diyerek, baksınlar Sivas’ın doğusuna.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Nazmi Sırıt Arşivi
SON YAZILAR