Murat Baydar

Murat Baydar

Sivasspor- Torku Konyaspor

Sivasspor- Torku Konyaspor

Torku Konyasporumuz, Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun 3. haftasında bugün deplasmanda Sivasspor’un konuğu olacak. Sivas 4 Eylül Stadı’nda saat 17.00’da oynanacak maç İç  Anadolu’nun güzide ve güçlü iki takımını karşı karşıya getirecek her yönden zorlu geçmeye namzet bir mücadele olacağı kesin.

Sivasspor-Torku Konyaspor maçının hakemi Balıkesir Bölgesi’nden İlker Meral… İlker Meral 43 yaşında ve eczacı. Yan hakemlerin ikisi de Bursa Bölgesi’nden; Ali Saygın Ögel ve Hakan  Yemişken. 4.hakem Ordu Bölgesi’nden Samet Çavuş, 5. hakem Trabzon’dan Ali Şükrü Beldüz ve 6. hakem de İzmir Bölgesi’nden Özgür Sepin. Geçen yıl Sivas’ta oynanan maçı Sivasspor 55. dakikada Burhan Eşer ve  67.dakikada Ümit Kurt’un golleri ile 2-0 kazanmıştı. 2.yarıda Konya’da oynanan maçı da Konyasporumuz  6.dakikada Djalma Campos, 26.dakikada Hasan Salih Kabze ve  62.dakikada Theofanis Gkekas’ın golleri ile 3-0 kazanmıştı. Yalnız bu müsabaka da Sivasspor’un gol atan iki oyuncusu da sahada yer alırken, Konyasporumuzda ise Djalma Campos ve Hasan Salih Kabze sakatlıkları Theofanis Gkekas ise  Akhisar Belediyespor’a transfer olduğu için zorlu mücadelede kadroda olmayacaklar. Bu iki takım tarihlerinde ilk olarak 1967-1968 sezonunda karşılaşmışlar. Sivas’ta 3 Eylül 1967Pazar günü oynanan maçı Sivasspor 4-2 kazanırken, o maçın rövanşını da Siyah Beyazlı Konyasporumuz Ahmet Özbaş’ın 90.dakikada attığı golle 1-0 kazanmıştı.

Bugünkü mücadelede Konyasporumuzda  Djalma Campos, Hasan Salih Kabze ile kalecilerimiz Kaya Tarakçı ve Oğuzhan Demirci  yer alamayacaklar. Eskişehirspor maçında oynayıp daha sonra oynadığı milli maçında sakatlanan Cprian Andrei Marica ve iki maçta da yer alamayan Özgür Özkaya da 18 kişilik kadroda yer alacaklardır. Sivasspor’un transferlerini ve sakat oyuncularını da kısaca anlatacak olursam; Sivasspor bu transfer döneminde Fenerbahçe’nin 3.kalecisi Ertuğrul Taşkıran’ı ve Beşiktaşlı İbrahim Toraman’ı kiralık olarak almış ayrıca Samsunspor’dan Musa Sinan Yılmazer, Trabzonspor’dan Batuhan Karadeniz, 1461 Trabzon’dan Berk Neziroğulları ve İspanya’nın Las Palmas takımından Nijeryalı oyuncu Macauley Chrisantus’u transfer etmiştir. Buna karşılık da Aydın Karabulut’u Bursaspor’a, Uğur Akdemir’i Balıkesirspor’a, Çek oyuncu Jakup Navratili Çek Cumhuriyeti’nden Mileda Boleslav’a, Abdülkadir Özgen’i Şanlıurfaspor’a, Alican Karadağ’ı Giresunspor’a, kaleci Nihat Şahin’i Mersin İdmanyurdu’na, Şaban Özel ve Timur Bayram Özgöz’ü Adana Demirspor’a, Eren Aydın’ı Elazığspor’a, Fatih Kıran’ı Göztepeye ve Brezilyalı oyuncu Pedro Henrique Oldoni Do Nascimento’yu Brezilya takımı Portuguesa’ya vermiştir. Sivasspor’dan da Konyasporumuzla oynayacağı maçta Nijeryalı oyuncu John Utaka, Fas asıllı Portekizli oyuncu Manuel Mrovan Da Costa Trindade ile yeni transferler Musa Sinan Yılmazer ile Macauley Chrisantos sakatlıkları dolayısıyla kadroda yer alamayacaklar. 3.haftaya girerken Torku Konyasporumuz  3 puanla 7.sırada Sivasspor ise 1 puanla 14.sırada haftaya başlayacaklar. Torku Konyasporumuzun kadrosunda 8 yabancı oyuncu, Sivasspor’un kadrosunda ise 6 yabancı oyuncu bulunmakta. Sivasspor’un bu 6 futbolcusundan biri de geçen sezon Spor Toto Süper ligde 17 golle gol kralı olan Fas asıllı Fransız oyuncu Aatıf Chahechouhe’dir.

Bu müsabaka da Konyasporumuzun kalesini  Sloven kaleci Vid Belec koruyacakken, Sivasspor’un kalesini kimin koruyacağı hâlâ belli değildir. Korcan Çelikay Gaziantepspor maçında hatalı goller yemiş ve mağlubiyete zemin hazırlamış, Akhisar Belediyespor maçında kaleyi koruyan Ertuğrul Taşkıran ise sen hata yaparsan ben daha alasını yaparım diyerek o da Korcan Çelikay’dan üstün bir kaleci olmadığını daha oynadığı ilk maçta göstermiştir. Sivasspor geçen yılki gibi bu yıl da çok gol atar ama kalede de buna karşı çok gol yiyecek bir takım görüntüsü vermektedir. Sivasspor-Torku Konyaspor maçı atanın kazanacağı,  kalesi güçlü olanın bu maçı alacağı bir görüntü vermektedir. Bu bilgiler ışığında her iki takımın muhtemel onbirleri şöyle olacaktır: Sivasspor: 1 Korcan Çelikay (16 Mahmut Ertuğrul Taşkıran). 4 İbrahim Toraman. 58 Ziya Erdal.  80 Ümit Kurt. 12 Cicinho (Cicero Joao De Cesare).  8 Kadir Bekmezci. 91 Mehdi Tevfik Taquil (Manuel da Costa Trindade), 66 Adem Koçak. 21 Burhan Eşer, 35 Batuhan Karadeniz ve 92 Aatıf Chahechouhe.

Konyasporumuz ise: 27 Vid Belec,  4 Ali Turan, 5 Selim Ay, 26 Jagos Vukoviç, 54 Mehmet Uslu (88 Özgür Özkaya), 8 Ali Çamdalı, 7 Ömer Ali Şahiner, 6 Mehmet Güven, 10 Aliaksandr Hleb, 19 Cprian Andrei Marica (9 Dimitar Rangelov) ve 11 Gabriel Andrei Torje.

Bugün oynanacak maçın dostluk ve kardeşlik içerisinde geçmesi, iyi olanın kazanması dileğiyle maçı yerinde veya televizyon ekranlarından izleyecek sporseverlere de mutlu hafta sonları dilerim.

Saygı ve sevgilerimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR