Sivas'ta 520 öğrenciye bisiklet dağıtıldı

Sivas'ta 520 öğrenciye bisiklet dağıtıldı
SİVAS (AA) - Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle uygulamaya konulan "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Projesi" kapsamında...

SİVAS (AA) - Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle uygulamaya konulan "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Projesi" kapsamında Sivas'ta 520 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde düzenlenen törende, Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 520 başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrenciye bisiklet hediye edildi.

Sivas Valisi Alim Barut, programda yaptığı konuşmada, çocukların ve gençlerin hareketsiz kalmaması gerektiğini belirterek, "İnsan enerji dolu hareket olmayan yerde hiç birşey olmaz. Dolayısıyla hareketsiz halden hareketli hale geçmemiz lazım onun için de bu vesileyle gençlerimizi, çocuklarımızı bisikletle harekete teşvik etmek lazım. Bu konunda Sağlık Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımızın uyguladığı proje ilimize yansıması oldu, emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Öğrencilere bisiklet kullanımı konusunda uyarılarda da bulunan Barut, "Öğrenciler mutlaka kasklarını takmalılar, bisiklet yolu varsa oradan gitmeliler. Hiç bir gencimizi trafik terörüne vermek istemiyoruz." dedi.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın da bisiklet kullanmanın ayrı bir kültür olduğunu ifade ederek, "Bir çok gelişmiş ülkede, şehirleri gezdiğiniz zaman araçtan çok bisikletin kullanıldığını görüyoruz. Sivas'ta da bisiklet kullanımını hem sağlık için hemde trafiğin rahatlatılması için teşvik ediyoruz." dedi.

Sivas'ta yapılan üstyapı çalışmalarında bisiklet yollarına yer verdiklerini hatırlatan Aydın, şehrin belli noktalarında da bisiklet parkı yaptıklarını sözlerine ekledi.

Vali Barut ve beraberindekiler, konuşmalarının ardından bisikletleri öğrencilere teslim etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.