Sivas'ta ETCEP eğitimi

Sivas'ta ETCEP eğitimi
SİVAS (AA) - Sivas'ta "Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Geliştirme Projesi" (ETCEP) kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı...

SİVAS (AA) - Sivas'ta "Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Geliştirme Projesi" (ETCEP) kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Araştırma ve Geliştirme Projeler Daire Başkanı İsmail Yıldız, bir otelde düzenlenen toplantıda Sivas'ta yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında Sivas'ta Halide Edip Adıvar Anaokulu, Sivas Mevlana Ortaokulu, Mimar Sinan İlkokulu ile Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin pilot okul olarak seçildiğini belirtti.

Bu okullarda eğitim gören bin 200 öğrenci ve 66 gönüllü öğretmenlerin katılımıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildiğini anlatan Yıldız, "Edebiyatın, tarihin, kültürün ve saymakla bitmez öyle bir şehirdeyiz. Bu projede Sivas pilot olarak seçmemizin dayanakları bunlar. Sivas'ı Ankara'dan izledik. Bu işi güzel bir şekilde götürdü. Projemiz gerçekten Türkiye'de ses getirdi. Bizim en büyük hedefimiz proje bittikten sonra bunun devamlılığı sağlamak olacak." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.