Sivas'ta köylerdeki su sayacı montaj işlemleri hızlandı

Sivas'ta köylerdeki su sayacı montaj işlemleri hızlandı
SİVAS (AA) - Sivas İl Özel İdaresi, su kaynaklarının düzenli ve adil bir biçimde kullanılabilmesini sağlamak amacıyla köylerdeki su sayacı montaj işlemlerini...

SİVAS (AA) - Sivas İl Özel İdaresi, su kaynaklarının düzenli ve adil bir biçimde kullanılabilmesini sağlamak amacıyla köylerdeki su sayacı montaj işlemlerini hızlandırdı.

Özel İdare'den yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, merkeze bağlı Beypınar köyünde devam eden su sayacı montaj çalışmalarını yerinde inceledi.

Ayhan, köylerde suyu tasarruflu kullanmak için su sayacı kullanımını hayata geçirdiklerini belirterek, "Bu kapsamda merkeze bağlı Beypınar köyünde su sayacı montaj işlemlerini inceliyoruz. 2015 yılında köylerimizde vatandaşlarımızın su sayacı kullanması için bu projelerimizi hazırladık. Köylerde su sayacı projesini Sivas İl Özel İdaresi olarak çok önemsiyoruz" ifadesini kullandı.

Amaçlarının içme sularının tasarruflu kullanılmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Ayhan, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımıza suyu israf etmemenin bilincini aşılamak istiyoruz. 2016 yılında Sivas merkeze bağlı bütün köylerde su sayacı uygulamasını hayata geçireceğiz. 3 yıl içerisinde ise ilimizin her köyünde su sayacı uygulamasını bitireceğiz. Su sayacı takılan köylerimizde iki ayda bir su sayaçları okunacak. Vatandaşlarımızdan da kullandıkları su için sembolik bir ücret tahsilatı yapılacak. İdaremiz, gelecekte oluşabilecek su sorunları için bu proje ile önlem alıyor. Projenin hayata geçmesi ile birlikte köylerimizde yaşayan vatandaşlarımıza adaletli su kullanım imkânı sağlayarak, gelecek şikayetleri de ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz."

Ayhan, montajı tamamlanan köylerde su sayaçlarının Merkez İlçe Köylere Hizmet götürme birliğine devredilerek faturalandırma ve tahsilat işlemlerinin birlik tarafından yapılacağını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.