Sivas'taki FETÖ/PDY operasyonu

Sivas'taki FETÖ/PDY operasyonu
Haklarında yakalama kararı bulunan ve FETÖ/PDY'nin "bölge imamı" oldukları iddia edilen firari 2 şüpheliden 1'i tutuklandı, diğeri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

SİVAS (AA) - Sivas merkezli 11 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı çıkartılan firari 2 kişiden 1'i tutuklandı, diğeri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY'ye eleman kazandırmak, resmi evrakta sahtecilik ve kamu kurumlarını nitelikli dolandırarak örgüte destek sağlamak, terör örgütüne üye olmak" iddiaları üzerine Sivas merkezli 11 ilde 15 Nisan'da başlatılan operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı çıkartılan şüphelilerden A.K'nin operasyondan bir gün önce evini taşıdığı Amasya'da, F.C'nin ise İstanbul Atatürk Havalimanından yurt dışına kaçacağı sırada yakalandı.

Sivas'a getirilen 2 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarıldı. "Özel okullar bölge imamı" olduğu öne sürülen A.K. mahkeme tarafından tutuklanırken, "bölge imamı" olduğu iddia edilen F.C. ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Operasyon kapsamında A.K'nın tutuklanmasıyla tutuklu sayısı 16'ya yükseldi.

FETÖ/PDY'ye yönelik Sivas merkezli Ankara, Gaziantep, Samsun, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Trabzon, Amasya, Tunceli ve İzmir'de düzenlenen operasyonda, kamu görevlileri ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 26 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan zanlılardan 8'i, savcılık talimatıyla serbest bırakılmış, adliyeye sevk edilen 15 kişi tutuklanmış, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı.

Ankara'da öğretmenlik yapan "emniyet imamı" H.A. ile haklarında yakalama kararı bulunan 13 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.