Sivas'tan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Sivas'tan Bayırbucak Türkmenlerine yardım
SİVAS (AA) - Sivas'ın Kangal ilçesinde Kaymakamlık ve İlçe Müftülüğü öncülüğünde toplanan 2 tır gıda yardımı Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.Kangal...

SİVAS (AA) - Sivas'ın Kangal ilçesinde Kaymakamlık ve İlçe Müftülüğü öncülüğünde toplanan 2 tır gıda yardımı Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

Kangal Kaymakamı Sinan Aşçı, ilçe meydanında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hayırseverler ve sivil toplum kuruluşlarının mazlum milletlere yardım elini uzattığını söyledi.

Müslümanların en çok bu dönemde dayanışmaya ihtiyaç duyduğunu dile getiren Aşçı, "Türkmen kardeşlerimiz çok zor şartlar altında hayatlarını devam ettiriyor. Elimizden gelen, onlara yardım etmek. Gönderdiğimiz bu yardımlar inşallah onların ihtiyaçlarını biraz olsun karşılar" diye konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Öztürk ise "Türk halkı olarak oradaki kardeşlerimize yardım etmeye, zalimler zulüm ederken biz mazlumların yanında olmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dua edilerek 2 yardım tırı Suriye'ye uğurlandı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.