Sivas'tan kısa kısa

Sivas'tan kısa kısa
Suşehri Devlet Hastanesine endoskopi cihazı alındı

SİVAS (AA) - Sivas’ın Suşehri ilçesindeki devlet hastanesine endoskopi cihazı alındı.

Hastane Başhekimi Ümit Kaya, endoskopi cihazının alınması konusunda uzun süredir girişimlerin devam ettiğini belirtti.

Endoskopi cihazının hastaneye kazandırılması konusunda hastane personeli olarak büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Kaya, "Gelişen teknolojiyle birlikte daha gelişmiş cihazlara ihtiyaç duyulmaktadır. Hastalara kaliteli hizmet ile doğru teşhisler yapabilmek için hastaneyi çağdaş ve ileri teknolojilerle donatmaya devam edeceğiz. Özellikle, mide ve kalın bağırsak gibi konularda gelen hastalarımızın teşhislerinde kullanılacak olan cihazla tedavi işlemlerine başlanmıştır" diye konuştu.

Kaya, hastaların daha önce endoskopi yaptırmak için Sivas’a gittiklerini aktararak, "Hastanemiz sadece Suşehri ve köylerinden gelen hastalara değil, çevre ilçelerden de gelen hastalara hizmet veriyor. Hastalarımızın mağduriyetlerin artık bir nebze gidermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu cihaz hastanemiz için önem arz ediyordu" ifadelerini kullandı.


- Şarkışla’da öğrencilere dolandırıcılık olaylarına karşı eğitim

Şarkışla İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ile Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinde görevli polisler, iletişim yoluyla dolandırıcılık olaylarına karşı lise öğrencilerine eğitim verdi.

Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi'nde verilen eğitimde, polis memurları Esra Özdemir, Salih Taşçı Akçal, dolandırıcılık olaylarını sinevizyon eşliğinde anlattı.

Öğrenciler telefon dolandırıcılığı, hırsızlık olaylarına karşı uyarıldı ve almaları gereken önlemler anlatıldı. Mahalle, cadde ve sokak çevresindeki olumsuzlukları fark eden öğrencilerin durumu polise bildirmeleri vurgulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.