Sivas'tan Kısa Kısa

Sivas'tan Kısa Kısa
SİVAS (AA) - Suşehri ilçesinden kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına eğitim verildi. Hacı adayları, ilçede bulunan Hazreti Ebubekir Camisi içerisinde...

SİVAS (AA) - Suşehri ilçesinden kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına eğitim verildi.

Hacı adayları, ilçede bulunan Hazreti Ebubekir Camisi içerisinde kurulan Kabe maketi etrafında tavaf yaptı.

İlçe Vaizi Hasan Yılmaz, yaptığı açıklamada, hacı adaylarının kutsal topraklarda sıkıntılar yaşamaması için eğitimler düzenlendiğini belirtti.

Hacı adaylarına, ibadet bilinci, hac ibadeti, sağlık bilgileri, hac ibadetinin hikmeti, hacca çıkmanda önce maddi ve manevi hazırlıklar konusunda bilgiler de verildiğini aktaran Yılmaz, "Diyanet işleri Başkanlığımızın hazırladığı programı, hem teorik hem de uygulamalı olarak hacı adaylarımıza sunduk." dedi.

İlçe merkezinden 21 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini dile getiren Yılmaz, "Son dersimizde Kur'an kursu öğrencilerimiz de misafirimizdi. Haccın önemini onlarla da paylaştık." diye konuştu.

- Kabinede değişiklik

Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi, kabinedeki değişikliğin ardından yeniden Milli Eğitim Bakanı olarak görevlendirilen İsmet Yılmaz'ı kutladı.

Çiftçi, yayımladığı kutlama mesajında, "Yaptığı hizmetlerle, devletimizin birçok kademesinde başarılara imza atan Mili Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz'ın kabine revizyonuyla görevine devam ediyor olması tüm hemşehrilerimizi mutlu etmiştir.

Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz'ı göstermiş olduğu üstün başarılardan dolayı tebrik ediyor, yeni görevinin şahsına, ailesine, ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.