Sivil toplum kuruluşlarından Ensar Vakfına destek

Sivil toplum kuruluşlarından Ensar Vakfına destek
Muğla'daki 37 STK'nın ortak açıklamasından:- "200’e yaklaşan şube sayısıyla milyonlarla yüz yüze olan bir vakfın bir ahlaksızın fiili ile suçlanması ve linç edilmeye çalışılması tamamen art niyetlidir ve bir algı oluşturulmaya yöneliktir"

MUĞLA (AA) - Muğla'da faaliyet gösteren çeşitli dernek ve vakıfların da aralarında bulunduğu 37 sivil toplum kuruluşunca Karaman'daki cinsel istismar olayının ardından Ensar Vakfının hedef haline getirildiğine dikkat çekilerek bunun tamamen art niyetle ve algı oluşturulmaya yönelik bir tavır olduğu vurgulandı.

Muğla'da faaliyet gösteren 37 sivil toplum kuruluşu adına yapılan ortak ortak açıklamada, Ensar Vakfı ve onu destekleyenlerin, Karaman'daki cinsel istismar olayı nedeniyle hedef alındığı belirtildi.

Zanlının, Ensar Vakfı ile "oraya uğramaktan başka hiçbir ilgisi bulunmadığı"na işaret edilen açıklamada, "Şu iyi bilinmelidir ki Ensar Vakfı camiası, böyle bir fiilin içinde olmadığı gibi kuruluşundan bu yana her türlü ahlaksızlığın karşısında olmuş ve onlarla mücadeleyi esas almıştır." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, vakfın, 1979 yılından bu yana milli ve manevi değerlere bağlı, vatanını, milletini ve dinini öncelikleyen binlerce genç yetiştirdiği anımsatılarak şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"200’e yaklaşan şube sayısıyla milyonlarla yüz yüze olan bir vakfın bir ahlaksızın fiili ile suçlanması ve linç edilmeye çalışılması tamamen art niyetlidir ve bir algı oluşturulmaya yöneliktir. 17-25 Aralık kalkışmalarında Türkiye'de buna karşı dik duran az sayıda sivil toplum kuruluşundan bir tanesi de Ensar Vakfıdır. Sanıyoruz art niyetli millet düşmanları nezdinde Ensar Vakfının asıl suçu budur. 17-25 Aralıkta nasıl Ensar Vakfının dik duruşunu desteklemişsek bugün de Ensar Vakfının arkasında olduğumuzu herkes bilsin istiyoruz."

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk'ün de vakfa destek açıklamasının ardından sözlü saldırıya uğradığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Öztürk'ü de linç etmeye çalışan, ailesine saldıran bu köhnemiş zihniyet ve millet düşmanları karşısında vekilimizin de arkasında dimdik ayakta durduğumuzu herkes bilsin. Bunun paralel yapı FETÖ, PKK, DAEŞ gibi örgütlerin ortak işi olduğunu da biliyoruz. Bu halkı şimdiye kadar kandıramadınız bundan sonra da kandıramayacaksınız ve bu sizin son çırpınışlarınız olacaktır. Halkın bünyesinden çıkmış Ensar Vakfı ve onun mensupları dimdik ayakta durmaya devam edecektir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.