Prof. Dr. Mehmet Kamanlı

Prof. Dr. Mehmet Kamanlı

Siyaset

Siyaset

Yok, artık zaaflarımızı CIA’ye, beynelmilel Yahudi’ye ya da şeytanın bacaklarına havale etmekten vazgeçtik. Bir şeyler öğrendik sanıyordum, yanılmışım. Çorbamızda sinek çıkarsa suçu “koministlerde” aramak yerine yakınlarda üstü açık bir çöp varili olup olmadığını araştırıyoruz sanıyorduk onda da yanılmışız.

                 Tekrar eski günlerimize döndük sinir gerginliklerimizde suçu emperyalist teorilere ihale etmeye başladık, aslında ne güzel de tartışmaya başlamıştık. Her şey tarumar.

Kimilerine göre Marksizmin henüz genç denebilecek bir yaşta aniden tozu dumana katarak göçüp gitmesi, romantik ve hamasi bir şarkının en güzel yerinde kesilmesine benzer, hicran duyguları uyandırmış olabilir.

Belki birileri (.) hala barajlar ve toptan sebze halleri inşa ederek yerli sanayicileri yüksek gümrük duvarları ile himaye edip ciğeri on para etmez mamüllerle kendi tüketicisini on para etmez mamüllerle sömürerek siyasi hayattaki ömrüne bir taze bahar ferahlığı kazandırmayı umuyordur.

1980 öncesi kuyudan iple adam çıkarmak için işe yaramayan usuller bugün artık siyasi intihardan başka bir şey değil.

Düşünmek zorundayız

Ayakta kalmak zorundayız

Hayatta kalmak zorundayız

üç şık var

  1. Siyasette tarz değiştirmek (yani yeni siyasetler üretmek, yani insan unsuruna yatırım yapmak, yani problemlerin çözümünde polemiğe veslogana değil, yani akıla ve zekaya ehemmiyet vermek, yani kilometre saatiyle oynamak yerine motorun sorunlarına eğilmek. Yani ucuz ve palyatif çözümler yerine ekonomik ama akıllı ve güvenli çözümler sunmak.
  2. Bildiğini okumak (yani yeni kitler açmak, açılanların kadrosunu ve ödeneğini iki katına, beş katına çıkarmak, yani kamu parasıyla yandaş doğurmak yani ne şiş yansın ne kebap yansın gibi zararsız düsturlarla Türkiye’yi sıradan bir üçüncü dünya ülkesi derecesine oturtmak yani amaç her vasıtayı mübah kılar opurtunizmiyle siyaset ahlakının sıfıra indirmek.
  3. Ram olmak. (düşünmemek, umursamamak, yatmak)

Teessüfle kaydetmek gerekir ki Türkiye’deki siyasi atmosferin sertleşmesi

Siyasi aktörlerin “düşmanlaşması”

Hakaretler, bağırış, çağırış kimin işine yarar?

Gerisini siz düşünün (!)…

İkinci ve üçüncü şıkçılar biliyorum hala varsınız…

Hem de elvan elvan…

Biz birinci şıkçıyız

Yeni bir Türkiye

Ancak

TEK MİLLET

TEK BAYRAK

TEK YÜREK

TEK DEVLET…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Mehmet Kamanlı Arşivi

BİZ

06 Mayıs 2019 Pazartesi 00:04
SON YAZILAR