Siyaset 'Yenikapı Ruhunun' Sürmesini İstiyor

Siyaset 'Yenikapı Ruhunun' Sürmesini İstiyor
CHP, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra başlayan ve Yenikapı Mitingi ile zirveye ulaşan siyasi partiler arasındaki "birlik ve beraberlik" ruhunun sürmesinden yana

ANKARA (AA) - CHP, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra başlayan ve Yenikapı Mitingi ile zirveye ulaşan "birlik ve beraberlik" ruhunun sürmesinden yana.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de uzlaşı kültürünün hakim kılınması gerektiğini öteden beri söylediklerini bildirdi.

Türkiye'nin başta terör olmak üzere birçok sorunla karşı karşıya olduğunu belirten Bingöl, bugünlerde her zamankinden daha çok kardeşliğe, birliğe ihtiyaç olunduğunu vurguladı.

Tekçi anlayış bir kenara bırakılarak, ülke menfaatlerinin ön planda tutulması gerektiğine işaret eden Bingöl, anamuhalefet ve muhalefet partilerinin, öneri ve görüşlerinin dikkate alınmasını istedi.

Bingöl, 79 milyon vatandaşın lehine olabilecek her türlü girişimi desteklediklerine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"15 Temmuz sonrasında parlamentoda başlayan birlik ve beraberlik anlayışının kalıcı hale getirilmesi ülkemiz için son derece önemli. Eğer birlikte hareket edersek 79 milyon kazanır, Türkiye kazanır. Tekçi anlayış Türkiye'ye hiçbir fayda sağlamadı, aksine zararları oldu. İktidar partisi de her seferinde 'pişmanlığını, hata yaptığını' dile getiriyor. Hükümet, bu konudaki olumlu yaklaşımlarını devam ettirerek, uzlaşı ortamını hakim kılmayı sürdürmelidir. Başta terör meselesi olmak üzere biz, Türkiye'nin sorunlarının çözümünde her türlü desteğe hazırız. Hükümete birlik ve beraberlik ortamının sürdürülmesinde büyük görevler düşüyor."

-"Üzerimize düşeni yapıyoruz"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger de Türkiye'nin bölgesinde güçlü ve istikrarlı bir ülke olmasının önemine değindi.

Parti olarak bunun devamlılığını her zaman istediklerini vurgulayan Aksünger, içerideki ve dışarıdaki gelişmelerin ülkenin hata yapma lüksünü ortadan kaldırdığını söyledi.

"Bizim içerideki kaotik ortama karşı sağduyulu bir tavrımız var. Üzerimize düşeni anamuhalefet partisi olarak yapıyoruz" diyen Aksünger, Suriye'deki gelişmeler karşısında ise çok dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Aksünger, hem içeride hem de dışarıda iktidar ve muhalefetin birliktelik sergilemesinin önemli olduğunu belirterek, parti olarak önümüzdeki süreçte de aklıselimle hareket etmeyi sürdüreceklerini dile getirdi.

Gelinen noktada bir iktidar mücadelesiyle muhalefet yapılmadığının da altını çizen Aksünger, parti olarak toplum yararını gözettiklerine değindi.

Erdal Aksünger, bunu yaparken iktidardan beklentilerinin ise "şeffaflık" olduğunu belirterek, "CHP olarak Türkiye'nin lehine olacak her şeyi destekleriz ancak iktidar şeffaf olmalı" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.