Oktay Mermer

Oktay Mermer

Siyasette noter taahhüdü

Siyasette noter taahhüdü

Seçim yaklaştıkça siyasi parti liderleri ve milletvekili adayları, halkın oyunu almak için vatandaşın duymasını istedikleri sözleri sahneye çıkıp vaatlerde bulunuyorlar.

Bazı lider ve vekil adayları,  ekonomi, eğitim, sağlık vs. ile vatandaşın kulağına hoş sözler ile hitap ediyor.

Bazısı da şu ana kadar söyledik ama yapamadık. Yemin etsem de inanmazsınız. En iyisi noterden taahhütlü, “Tüm emeklilere dini bayramlarda birer maaş ikramiye verilmesi için gereken yasal düzenlemelerin bir ay içinde yapılmasını sağlayacağımı, 2015 yılı için tüm emekli vatandaşlarımızın en geç Ramazan Bayramının birinci günü olan 17 Temmuz 2015 tarihine ve Kurban bayramının birinci günü olan 24 Eylül 2015 tarihine kadar birer maaş tutarında ikramiyenin emeklilerimizin banka hesabına yatırılmasını temin edeceğime, emeklilere yıllık iki maaş tutarında ikramiye verilmesini Başbakanlık görevinde bulunduğum her yıl muntazaman sürdüreceğimi, mevcut iktidar çevrelerinin emeklilerimize verdiğim ikramiye ücretine karşı yapacakları karanlık kampanyalara karşı şimdiden ilan ediyorum ki; şayet bu sözümü tutmazsam başbakanlıktan ve genel başkanlıktan derhal istifa ederek, siyaseti bırakacağım” sözünü veriyor.

Önceki yıllarda da bunun gibi çok sözler verildi. Hatta seçime 4 ay kurulan bir parti, seçim programlarını tamamen o günkü ülkenin içindeki bulunduğu tüm sıkıntıları pembeleştirerek, vatandaşın önüne sundu.

Neler demedi ki, o gün için işsizlere 350 TL maaş, üniversite sınavı kalkıyor tüm herkes üniversitede okuyacaktı, gıdadan KDV kalkacaktı, mazot 1 TL olacaktı, fındık fiyatı 8 TL oluyordu, emekliye şimdiki verilen söz gibi yılda 14 maaş verilecekti.

Bir dönemlerde seçim meydanlarına 1 ev,  1 araba anahtarı ile çıkıldı.

Bazen diyorum ki,  notere kadar gidip taahhüt yaptıran liderler acaba bize ne mesaj vermek istiyorlar?

Sanırım yıllarca çok siyasetçi sizi kandırdı, söylediklerini yerine getiremedi, ben de belediye başkanı adayı olduğumdaki sözlerimi, genel başkan olduğumda, en azından bütçesi iyi durumda olan bizim partimizin yönettiği başkanların belediyelerinde, İstanbul aday olduğumdaki sözlerimi yerine getiremedim.  Sizde haklısınız ey vatandaş. Şimdi yemin etsem yine boş.  

Ama size bu sefer daha kalıcı noterden taahhüt edeyim ki garanti olsun derseniz.

Bu akıllı,  zeki halk size şunu sormaz mı?

2 ikramiyeye noter taahhüdü tamamda,  diğer taraftan, hükümetin başına geçtiğinizde,  diğer taahhütlerinize neden noter taahhüdü yok, yoksa onlar doğru değil mi demezler mi?

Biz 12 yıldır notersiz, katipsiz bir hükümet gördük, yapacaklarımız yaptıklarımızın teminatıdır dedik ve bu halkta inandı, güvendi defalarca girilen seçimlerin hiç birinde 2. parti durumuna düşürmedi. Bilakis oylarını hep katladı.

Halk siyasilerden yapamayacaklarını değil, kulağa hoş gelen sözleri de değil, kendilerine en başta değer verilmelerini istiyor.

Bunu defalarca yazdım halada yazacağım,  ulaşılabilir, sorun üreten değil, sorun çözen vekiller istiyor.

Seçmenini dinleyen, memleketine hizmet sunan, en başta da STK’lara önem veren vekiller istiyor.

O yüzden siz seçmenlerden rica ediyorum, sizi ziyarete gelen tüm vekil adaylarına bunları taahhüt ettirin yoksa, fazla maaş, anahtarlar vs.ler hepsi  hikaye, biz o hikayelere tokuz deyin..

Sözün özü: “BEKARA KARI BOŞAMAK KOLAYMIŞ”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR