Uğur Özteke

Uğur Özteke

Siyasetten Korkarım

Siyasetten Korkarım

Bugün izninizle güzel şeyler yazmak istiyorum

SELİM SOMUNCU’YU

ŞİMDİ ÇOK SEVDİM

Şehrimizde son yıllarda Somuncu Grup diye tanıyıp bildiğimiz, ardından da merakla takip etmeye çalıştığımız grubun beyni Selim Bey ile geçtiğimiz hafta tesadüfen bir görüşmemiz oldu. Tamam bu grup 1995’te kurulmuş ama ardından da A Proje olarak farklı mimari anlayışı ile çok konuşulan işlere imza atmaya başlamıştı. Gelinen noktada grup; inşaattan hizmet sektörüne, bu sektörden turizme kadar yaklaşık 200 kişinin çalıştığı dinamik bir hal almış. Bunlar zaten Selim Bey’in yakınları ya da ilgililerinin bildikleri. Tabii her başarılı insanın bir hedefi vardır. Havadan sudan konuşurken Selim Bey genç yaşına rağmen bu yalan dünya için hedefini açıklayıverdi. Belki de ortamın samimiyetinden bu cümleler ağzından çıkıvermişti. İşte o anda dışarıdan çalışmalarını takdir ve saygı ile izlediğim Selim Bey bir anda gözümde kocaman bir dev oluverdi. Selim Bey’in hedefini buradan açıklamak bana düşmez. İnşallah zamanı gelince kendisi bunu kamuoyu ile paylaşır. Ama düne kadar şehrin yükselen yıldızları arasında gördüğüm bu insan benim için çok daha farklı ve değerli oluverdi. 

BU SİYASET VAR YA

BU SİYASET…

Bu siyasetten bizi Allah korusun.

İnanın siyaset her adamın harcı değil. Siyaset yapan dostlarımız ne olur beni affetsinler ama ben siyasetten korkarım. Mesela dün bir ara bizim sohbette şehrimizde AK Parti’nin 1 numarası Sayın Ahmet Sorgun abimiz konuşuluyordu. Dahası Ahmet abimizin dedikodusu yapılıyordu. İşin tuhafı ortamdaki herkes de AK Partili idi. Ama her ne hikmetse millet Sayın Sorgun’dan böyle masaya yumruğunu vuran, kızdı mı asan, hatta Ankara’ya kafa filan da tutacak bir İl Başkanını istiyordu. Mesela İl Başkanı kimi isterse o Belediye Başkanı olmalıydı. Bu dostlara Sayın Sorgun’un insani ve siyasi yapısını dahası bu görevi kabul ederken Başbakan’a bile durumunu en net şekilde anlattığı ve Başbakan’ın da Ahmet Bey’e, “Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Madem siz böylesiniz. Sorunu çöz de nasıl çözersen çöz. Hizmet et de nasıl edersen et” dahi dediğini anlattım…

Misafirlerimizle anlaşabildik mi? Hayır. Bizim millet yağıp gürleyen dahası kızdı mı söven siyasetçi istiyordu.         

MİNE HANIM’I ÇOK SEMPATİK

VE SAMİMİ BULDUM

Bugün yazımıza siyasilerle başladık ama bir anda dost ziyaretleri aklımıza gelince konu siyasete dönüştü. Konuklarımız arasında MHP Selçuklu Belediye Başkan Adayı Mine Sezer ile İlçe Başkanı Şakir Dinçer ve ekibi vardı. Mine Hanım ile sohbet ederken hanımefendiyi çok içten, samimi ve de gösterişten uzak gördüm. Yukarıda da dediğimiz gibi Mine Hanım’ın samimiyeti ve siyaset denildiği zaman hanımefendinin adına çoook düşündüm. Ne diyelim Allah herkesin emeğini yağlı etsin.

CHP SELÇUKLU’NUN ADAYI HÜSEYİN

ABİ İSE BU İŞİN KURDU

Tabii siyaset ve Selçuklu deyince CHP’li dostlarımızı da unutmamız gerekir. CHP Selçuklu Teşkilatı Başkanı Mustafa Yeniyol, Başkan adayı Hüseyin Yağcı ile Zeynep Özsoy, Hıdır Tunçsiperi, Ayşe Torun, Mustafa Tamer, İlkay Batur’dan oluşan parti heyetiyle uzun uzadıya sohbet ettik. Sayın Yağcı’yı çok eskilerden bilirim. Şimdi kendisini yine yakından izlemeye devam edeceğiz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sabırla sükun hep birlikte gelmez.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Meram Yaka’da bölünmüş yola rağmen motorla karşıdan karşıya geçmediğimiz zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR