Siyonist Birlik'ten Mavi Marmara için tazminat ödenmesine tepki

Siyonist Birlik'ten Mavi Marmara için tazminat ödenmesine tepki
Siyonist Birlik Partisi Genel Başkanı Herzog, Mavi Marmara şehitlerinin ailelerine tazminat ödenecek olmasına ilişkin, "İsrail askerlerine saldıran kişiler için tazminat ödenmesi kabul edilemez" dedi

İsrail'in ana muhalefet partisi Siyonist Birlik'in Genel Başkanı Isaac Herzog, İsrail'in Mavi Marmara şehitlerinin ailelerine tazminat ödemesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Herzog yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye ile ilişkilerin normal seyrine dönmesi önemli bir siyasi hedef ancak İsrail askerlerine saldıran kişiler için tazminat ödenmesi kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud'un önde gelen isimlerinden olan eski Bakan Gideon Sa'ar ise konuyla ilgili İsrail radyosuna yaptığı açıklamada "Türk aktivistler için tazminat ödenmesini öngören anlaşma, İsrail için bir aşağılamadır." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Mavi Marmara olayında hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına 20 milyon dolar tazminat ödeyeceğini bildirmişti.

Gazze'ye insani yardım götürülen Mavi Marmara gemisine, uluslararası karasularda İsrail askerleri tarafından 31 Mayıs 2010'da düzenlenen saldırıda 10 kişi hayatını kaybetmiş, 50'yi aşkın kişi yaralanmıştı. Mavi Marmara saldırısı, İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.