Uğur Özteke

Uğur Özteke

Siz, siz olun otopark ücretinizi ödemeden ayrılmayın

Siz, siz olun otopark ücretinizi ödemeden ayrılmayın

Bu ay içerisinde otopark ücretlerine yapılan yeni uygulama ve fiyat artışı kadar sürücülere gelen yüksek rakamlı faturalar ortalığı duman etti. Buna biz de dahil olduk. Çünkü bir okurumuzun gönderdiği 85 liralık kaldırım kenarı otopark, bir oda başkanının bizi çevirip gösterdiği 40 liralık otopark ücreti gerçekten şok edici rakamlar idi.

Ama sonradan öğrendik ki bu yeni uygulama ile o anda sadece aracımızı park ettiğimiz bir, iki, üç ya da dört saatlik oto park ücretini ödemiyormuşuz. Geriye dönük ödemediğimiz tüm oto park ücretleri de karşımıza geliyor ve fişe ekleniyormuş.

Yani şimdiye kadar belediyenin otopark görevlisine görünmeden vınn diye tüydüğümüz ya da sağa sola bakıp bir türlü yanımıza gelmeyen belediye görevlisine kızarak aracımıza binip gittiğimiz, o tüm otopark ücretleri bir gün karşımıza plakamızdan, saatinden, otopark yeri adresine kadar önümüze dökülüyor ve elimize veriliyor.

Ve bizlerde bunu seve seve ödemek zorunda kalıyoruz.

Bu demektir ki bundan sonra biz ne pahasına olursa olsun, o belediye görevlisi bulacağız, yani o yanımıza gelmese de biz onu bulacağız ve paramızı ödeyeceğiz.

Aksi takdirde başka yerde karşımıza yine çıkıp gelecek ve sizin sinir sisteminizi bozacak.

Bu yeni uygulama böyle. Bu böyle biline.

Tabii ilk başta bunu vatandaşın gözünden değerlendirdikten sonra bu karara imza atan belediye encümen üyeleri ile belediyenin KONBELTAŞ şirket yöneticileri ile defalarca oturup görüşüyoruz.

Mesela işte yine bir okurumuzun İstanbul’da çekip bizimle paylaştığı fotoğrafı gösterip

foto-istanbul.jpg

Altına da “Uğur Bey burası İstanbul’un hem de Kadıköy’ün en lüks semti Bağdat Caddesi’ndeki park ücreti tarifesi. Park görevlisi resmi çekince meraklandı yanıma geldi ve sordu. Bende Konya’da uygulama böyle, böyle dedim. Genç, abla bizi burada taşa tutar İstanbullular o fiyatlarla dediler”…dediğini de ilettik.

***

Tabii yeri geldi mi biz Kayseri’ye kızıp yarıştırıyoruz ya. Belediye yetkilileri de bize Kayseri’deki belediyeye ait oto park tarifesini çıkartıp gösterdiler.

foto-kayseri.jpg

Sonuç yine her şey vatandaşta kilitleniyor. Ya da fatura vatandaşa çıkmış durumda. Belediye cephesi topu bu konuda UKOME’ye atıp şehir içi trafik düzenlemesi, trafiğin rahat akması gibi yasal prosedürü gösteriyor.

Sürücülerin yol kenarlarındaki oto parklara değil, katlı otoparkları tercih etmesini tavsiye ediyorlar. Belki önümüzdeki dönemlerde modern, kameralı, daha güvenli katlı otopark sayısını artırırsak, Konyalılar olarak bizler de “evimize dükkanımıza en yakın yere değil de üç beş adım atarak otoparka gitme alışkanlığı kazanırsak bu işler biraz daha düzelebilir mi?” diye ümit ediyoruz.  

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Elinden geliyorsa kimseyi üzme. Bırak, onlar seni üzsün. Çünkü acının sonu vardır, ama pişmanlık hep kalır.    

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Herkesi dinlemeyi öğrenebildiğimiz zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR