Uğur Özteke

Uğur Özteke

Sizce Konya basını Bu kadar mı amele?

Sizce Konya basını Bu kadar mı amele?

Dün öğle saatlerine doğru AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in belediye başkanları ve bazı il teşkilatı yöneticilerinin Dedeman Otel’de düzenledikleri basın toplantısına kibar, nazik ve ısrarlı davetler üzerine katıldık. Toplantının girişi, başlangıcı, ortam, salon, güler yüz her şey dört dörtlük idi. Ama Allah’ın bildiğini kuldan saklamanın bir anlamı yok. Ahmet Sorgun ile Tahir Başkan’ın 36 dakikalık konuşmasına zor dayandım. Ne zaman, “Basın mensuplarının sorularını varsa alalım” dediler. “Kalk Uğur Özteke, girdiğin günah yeter” deyip kendimi salonun dışına zor attım.

Buraya gelmeden işe baştan başlayalım.

Dedeman’daki toplantıya giderken o kavşağa Doğan Yatağanlı tarafından giren resmi plakalı ve AK Partili bir ilçe Belediye Başkanı’nn makam otosu öyle bir bodoslama daldı ki “yuh” dedim “yuh”. Oysa bu kavşağa girerken okuma yazması olan adama bile görsün diye levhalar çaktılar. “Dönene yol ver” dediler. Ama adam Başkan ya. Öyle kavşakta dönene filan yol vermez. Okumaz, okusa da yazılana da uymaz. Çünkü o AK Partili Başkan. Git kardeşim git sen kendi ilçende yap bu magandalığı ama madem Konya’ya geldin kavşak kurallarına uy.

Otele girerken güler yüzlü bir il yöneticisi herkesi tek tek öperek karşılıyor, “hoş geldiniz” diyor. On adım atıyorsunuz bir başka il yöneticisi gülerek size geliyor, “hoş geldiniz” diyor. Merdivenlerden iniyorsunuz bir başka yönetici gülerek sizi karşılıyor. Salona adım atıyorsunuz yine güler yüzle karşılanıyorsunuz.

Anlayacağınız mükemmel bir karşılaşma.

Ve söylenen vakitte toplantı başlıyor. Her şey dakik. Bu basın mensuplarına saygı kadar insanların kendilerine gösterdikleri özeninde bir göstergesi.

Yalnız oturan başkanları sayıyorum Birkaç eksiklik var sanki. Sonra fark ediyorum. Doğru saymışız. Mesela toplantı başladıktan 17 dakika sonra Fatma Hanım geliyor. Biz çıktığımız zaman hâlâ gelmeyenler vardı. Tahir Başkan’ın sağ yanı her zamanki gibi Uğur İbrahim Altay’ın. Sol yanında Başkan Ahmet Sorgun, Bestami İnan ve Serpil Yakut Hanım oturuyor.

Ahmet Başkan konuşmaya çok tatlı giriyor. Özetle “Bu seçim çok önemli. Çünkü bu seçim seçimlerin babası” diyor. Sonra kendisi düzeltiyor, “Her seçim önemli ama bazı seçimler ana seçimlerdir. Bu seçim baba seçim”…

Anlıyoruz ki Sayın Sorgun’un konuşması ile mutfaklarımızdaki “analı kızlı” dan sonra seçimlerde analı babalı seçim terimi giriyor.

Sözü Tahir Başkan alıyor. Konya’ya yapılan her hizmette ama küçük ama büyük her hizmette bizzat ya da dolaylı olarak Başbakan’ın talimatı olduğunu ısrarla vurguluyor. Bu gerçeği bu şehirde yaşayıp da bilmeyen var mı ki? Başbakan olmasa Konya değil ileriye geri geri giden şehirlerin başında olur Batman’dan Ağrı’dan geri kalırız.

Bu arada Ahmet Başkan konuşurken kendisine göre sağ cenahta oturmakta olan bir Belediye Başkanı gelen telefona hemen atlıyor sonrada notlar almaya başlıyor. Sanıyorsunuz ki kendisini Başbakan arıyor!

Dakikalar ilerliyor. Her iki Başkan da ısrar ve inatla Sayın Başbakan’ın nasıl büyük bir lider ve hizmet adamı olduğunu anlatıyorlar. 36 dakika sonra konuşmalar bitiyor ve basın mensuplarına söz verileceği duyuruluyor. Salonu terk ediyorum.

Ve şimdi buradan soruyorum. Çok değerli büyüklerim, Sayın Başkanlarım karşınızda oturan basın mensuplarının gözlerinin içine bakarak konuştunuz. Seyit Küçükbezirci abimizden gazete patronlarına kadar seçkin bir topluluk vardı orada. Ve siz bu insanları amele yerine koyarak (Amelelerimizden de özür dilerim) 36 dakika başbakanın hizmet anlayışını anlattınız. Orada kim Başbakan’ın bu yönünü, bu çalışmalarını, bu hizmetlerini bilmiyordu?

Hangi kara cahil Başbakan’ın ülke sevdasını bilmiyordu?  

Siz bize niye miting ile ilgili açıklamalarda bulunmadınız. Siz niye bize Konya’da Başbakan için 100 bin bayrak 10 bin poster astık demediniz? Niye o anlamlı mitinge 1 milyon insanı toplayacağız demediniz?

Vallahi ben kendime kızıyorum. Başka da bir şey demiyorum.   

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Delilik, akıl sağlığı bozuk bir dünyaya ayak uydurabilmenin tek çözüm yoludur...

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Resmi plakalı Belediye başkanları trafikte örnek olabildikleri zaman ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR