Sizin de bir jetpack'iniz olabilir!

Sizin de bir jetpack'iniz olabilir!
Eğer nereye harcayacağınızı bilemediğiniz 150.000 dolarınız varsa, işte size sıra dışı bir seçenek!

Eğer nereye harcayacağınızı bilemediğiniz 150.000 dolarınız bulunuyorsa, tüketici satışına sunulacak ilk jetpack'in önümüzdeki yıl ortaya çıkacağını bilmenizde fayda olabilir. Geçtiğimiz hafta hoverbike'ların da gösteriminin yapıldığı Paris Airshow'da gözüken Martin Jetpack, 2016'ının sonlarında satışa sunulacak. Martin Jetpack, 35 yılı aşkın bir süredir geliştirilmekteydi.

Yeni Zelanda tabanlı firma, şimdiden geri iade edilebilir bir depozito sistemini başlatmış durumdaydı. Bekleme listesine katılmak isteyen herkes (kuruluş veya kişisel) listedeki yerlerini koruyacaklar ancak piyasaya çıkış tarihi, sitede belirtildiğine göre, 2017'den 2016'nın sonlarına çekilmiş durumda.

En son P12 modeli Martin Jetpack, 120 kilograma kadar ağırlık taşıyabilmekte ve saatte 74 kilometre hız ile yarım saat uçabilmekte. V4 200 beygir gücü petrol motoru ile çalışan cihaz, 1.000 metreye kadar yükseğe çıkabilmekte.

Martin Jetpack'in yöneticilerinden Peter Coker, en baştan beri güvenlik ön planda tutularak tasarımın yapıldığını ve pilotu koruması için tasarlanan koruyucu kompozit bir yapının yanı sıra, düşük yüksekliklerde bile kullanılabilen balistik paraşüt sisteminin bulunduğunu belirtmekte.

Ayrıca, Coker'ın söylediğine göre, jetpack'in öncelikli hedefi, ambulanslar ve yangın hizmetleri gibi acil durum hizmetleri olarak düşünülmüş. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.