Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

Skorlar iyi, peki ya oyun?

Skorlar iyi, peki ya oyun?

Torku Konyaspor iki haftadır iyi sonuçlar alıyor. Fenerbahçe ve Başakşehir beraberlikleri kağıt üzerinde çok iyi. Peki ya ortaya koyulan oyun? Vasat. Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe, Galatasaray derbisini de düşünerek önemli oyuncuları oynatmadı, sahada da çok da iyi olmayan bir Fenerbahçe vardı. Bu hafta da aynı şekilde sakat ve cezalı oyuncularından dolayı eksik ve kötü oynayan bir Başakşehir... Fakat yine galibiyet yok. Güçlü rakipleri böyle kötü bulduğun zaman vuracaksın! Taraftarlar da alınan skorlara aldanmasın. Konyaspor hâlâ çok kötü! Konyaspor bu sene ligde kalırsa kendinden de kötü olan takımlar sayesinde ligde kalacaktır.

Böyle gelmiş böyle gidecek, korkarım vallaha!

Marica sakat geldi sakat gidecek anlaşılan. Bu seneki en büyük transfer fiyaskosudur Marica. Rangelov da aynı şekilde. Hasan Kabze de formsuz olunca gol yollarında çok etkisiz kaldı Konyaspor. "Yaratıcı orta saha" diye alınan Mahlangu'nun koşmaktan başka yaptığı bir şey yok. Türkiye gibi fiziğe dayalı bir ligde Mahlangu çok zayıf kalıyor.  U-15 liginde oynasa belki iş yapabilir bu fizikle.

Son iki maçta savunma kurgusu değişti. Çok da kötü değil açıkçası. Fakat orta sahada Ali Çamdalı'yı kesip Mahlangu'yu oynatmak, takımı 1 kişi eksik oynatmaktır. Ali Çamdalı Konyaspor'un orta saha göbeğindeki en kaliteli isim. İlla Mahlangu oynatılacaksa bile orada Uğur İnceman ya da Mehmet Güven'i kesmek daha yerinde bir seçim olur. Tabii patron Aykut Kocaman. O ne derse o olur. Fenerbahçe maçında iyi bir skor gelince sakat ve cezalı oyuncular dışında kadroyu değiştirmedi kendisi. Fakat Mahlangu tercihinin çok uzun süreceğini düşünmüyorum.

Kasımpaşa maçı, Fenerbahçe ve Başakşehir maçlarından daha zor olacaktır. Adem Büyük cezalı olsa da Babel, Scarione, Malki, Viudez ve Tunay Torun gibi çok tehlikeli hücum silahları var. Konyaspor savunması önemli bir sınav verecek bu hafta. Yeşil Beyazlılar gol yemezse maç berabere bitebilir. "Kazara" bir gol atarsa da 3 puan gelir.

Yukarısı ateş aldı

Son yıllarda görmeyi özlediğimiz bir tablo var ligin üst tarafında. 51 puanlı Galatasaray ve Beşiktaş, 50 puanlı Fenerbahçe... Görünen o ki son haftaya kadar şampiyonluk yarışını sürdürecek bu üç takım. Galatasaray'ın Hamza Hamzaoğlu'ndan sonra yakaladığı çıkış harika. Ligde ilk mağlubiyetini Fenerbahçe karşısında aldı Hamza Hoca. Her hafta dörtlük olan bir takımdan şampiyonluğa oynayan bir takım çıkardı. Takdir edilesi. Beşiktaş da hem Uefa'da hem de ligde yoluna dolu dizgin devam ediyor. Hem de stadı olmadan, her maçı deplasmanda oynayarak. Bu da takdir edilesi. Fakat yoğun maç trafiğinden dolayı düşen formları birkaç puan kaybına daha sebebiyet verirse şampiyonluk şansları azalır. Bu hafta Sivas karşısında Serdar Kurtuluş'un da dediği gibi "mucizevi 3 puan" aldı Siyah Beyazlılar. Fenerbahçe de Galatasaray'ı çok iyi bir oyun sonunda mağlup ederek yarışta ne kadar iddialı olduğunu gösterdi. Umarım son haftaya kadar bu yarış sürer. Hakemler sonuçlara etki etmeden tabii...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR