Slovakya'nın Ankara Büyükelçisi Turenicova, Kayseri'de

Slovakya'nın Ankara Büyükelçisi Turenicova, Kayseri'de
Turenicova: - "Slovakya küçük bir ülke ancak Avrupa Birliği içinde önemli bir role sahip. Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı sırasında da Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri için elimizden ne geldiyse hepsini yapmaya çalıştık"

KAYSERİ (AA) - Slovakya'nın Ankara Büyükelçisi Anna Turenicova, "Slovakya küçük bir ülke ancak Avrupa Birliği içinde önemli bir role sahip. Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı sırasında da Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri için elimizden ne geldiyse hepsini yapmaya çalıştık." ifadelerini kullandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Turenicova, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı’yı ziyaret etti.

Vali Kamçı tarafından karşılanan Turenicova, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı.

Turenicova,ziyarette yaptığı konuşmada, Slovakya ile Türkiye’nin dost bir ülke olduğunu, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi için hep beraber çalışılması gerektiğini vurguladı. Turenicova, şunları belirtti:

"Erciyes’in karlar altındaki görüntüsü ve tarihi binalar beni gerçekten çok etkiledi. Slovakya-Türkiye ilişkileri güzel bir dostluk çerçevesinde devam ediyor. Bildiğiniz gibi Slovakya küçük bir ülke ancak Avrupa Birliği içinde önemli bir role sahip. Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı sırasında da Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri için elimizden ne geldiyse hepsini yapmaya çalıştık. Şu anda ticaret hacmimiz 1,3 milyar avro civarında. Bu tutarı yükseltmek en büyük amacımız. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Slovakya’yı ziyaret ettiğinde bu rakamı 6 milyar avroya çıkarmak istediklerini belirtti. Bunun için de hep beraber çalışmamız lazım."

Vali Kamçı da ziyaretin Kayseri ile Slovakya arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına inandığını kaydetti.

Büyükelçi ile birlikte Türkiye’nin her tarafından Slovakya fahri konsoloslarının Kayseri’yi ziyaret ettiğini belirten Kamçı, "Bugün Türkiye’nin her tarafındaki fahri konsoloslar Kayseri’ye gelmiş durumda. Slovakya ticari ilişkilerimizin daha iyi olmasını istediğimiz ülkelerden birisi. Umuyorum ki ticari ve ekonomik ilişkiler daha da artar. Siz değerli fahri konsoloslar sayesinde ekonomik ilişkilerin artacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Vali Kamçı, Büyükelçi Anna Turenicova, Slovakya İstanbul Başkonsolosu Jozef Sestak ile diğer illerden gelen fahri konsoloslar günün anısına beraber fotoğraf çektirdi

Öte yandan Turenicova, Büyükelçilik heyeti ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Serdar Altuntuğ’u da ziyaret etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.